Biznisnakon što je dab izgubio spor s hypo bankom

Damir Polančec: Tražimo kompromis s austrijskim bankarima

Piše PSD.
20. ožujak 2008. - 19:43

 
                            Elvir Tabaković / CROPIX
Nakon što je Državna agencija za sanaciju banaka izgubila spor vrijedan 40 milijuna eura na Arbitražnom sudu u Londonu protiv Hypo banke AG International zbog sporne prodaje 17,5 posto Slavonske banke, DAB je pokrenuo drugi arbitražni postupak prema Slavonskoj banci u kojem će pokušati nadoknaditi dio novca - kazao je novinarima u četvrtak Damir Polančec, potpredsjednik Vlade.

Polančec je naglasio da je Hypo banka 2002. pokrenula arbitražu jer je smatrala da je u privatizaciji dio loših plasmana bio pokriven premalim rezervama, pa je zabilježila gubitak od 35 milijuna eura.

Izvješća o poslovanju Slavonske banke je slala sama, a DAB ih je potvrdio i s tim se podacima išlo u privatizaciju. Nakon što smo izgubili prvi arbitražni sud, sada će DAB od Hypo banke, vlasnika Slavonske, koja je DAB-u slala financijska izvješća, putem arbitraže tražiti kompromisna rješenja, rekao je Polančec.

Na pitanje hoće li DAB najprije platiti Hypo banci, Polančec nije izravno odgovorio, ali se moglo zaključiti kako DAB još nije platio. Nije želio odgovoriti kolike su šanse DAB-a da postigne kompromis u arbitraži, jer je DAB potvrdio izvješća Slavonske banke prije prodaje.

frenki Laušić / epeha

#DAMIRPOLANčEC#DAB#HYPOGROUP