StoryEditor
Biznisvraćaju se na dizel

Čekaju li ovakve mjere i Hrvatsku? Zbog previsoke cijene energenata u Velikoj Britaniji prijevoznici obustavljaju određene električne vlakove

Piše PSD
14. listopada 2021. - 19:03

Željezni teretni prijevoznici u Velikoj Britaniji moraju zaustaviti svoje električne lokomotive i ponovno koristiti dizelske vlakove čime će se povećati emisija ugljika, ali i vrijeme putovanja. Za ovo krive visoke cijene energije i povećanje pristojbi te tvrde da su prisiljeni obustaviti električne vlakove, piše HAK revija. 

Freightliner, velika željeznička kompanija, objavila je da je prisiljena vratiti se na dizel. Taj je potez nazvan teškom odlukom.

– Kao rezultat naglih cijena na veleprodajnom tržištu električne energije u Velikoj Britaniji, cijena koju nam Network Rail naplaćuje za usluge prijevoza električnim vlakovima porasla je za više od 210 posto u razdoblju od rujna do listopada. Ovo neviđeno povećanje pristojbi za električnu energiju dovelo je do naglog povećanja troškova vođenja usluga električnog prijevoza tereta. Kao rezultat toga, Freightliner je donio tešku odluku o privremenoj zamjeni usluga električnog prijevoza tereta dizelskim prijevozom, kako bi zadržao isplativu opciju prijevoza vitalne robe i zaliha diljem Velike Britanije. napisali su u svojem priopćenju. 

Zbog povećanja cijena energenata, prije svega plina, cijene električne energije u Velikoj Britaniji su snažno porasle.

item - id = 1135073
related id = 0 -> 1136970
related id = 1 -> 1136920
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 08:46