StoryEditorOCM
BiznisDarko markotić

Braća Pivac imaju novog člana Uprave, planiraju i čitav niz investicija

Piše Jozo Vrdoljak
26. srpnja 2024. - 11:15

Grupa Pivac imenovala je Darka Markotića novim članom Uprave Mesne industrije Braća Pivac, koji dužnost preuzima u trećem kvartalu. Markotić dolazi s mjesta direktora proizvodnje Mesne industrije Braća Pivac, gdje je vodio proizvodni segment te povezane investicije u Ravči, Čakovcu, Karlovcu i Ljubuškom vrijedne više od 60 milijuna eura. Grupa Pivac jedna je od najvećih prehrambenih kompanija u regiji. Konsolidirani prihodi u 2023. godini iznosili su preko 541 milijuna eura eura. U ovoj godini Grupa planira i završetak niza investicija.

Darko Markotić završio je Prehrambeno-biotehnološki fakultet i u Mesnoj industriji Braća Pivac radi već punih 20 godina. Predsjednik je udruženja Klaster hrvatskog pršuta, a bio je i član radne skupine za proces zaštite Dalmatinske pancete na razini EU, odnosno upisivanje oznake njezinog zemljopisnog podrijetla u specijalizirani registar.

„Zahvalan sam na ukazanom povjerenju i imenovanju članom uprave gdje ću nastaviti doprinositi svojim znanjem i iskustvom. Puna dva desetljeća radim u Mesnoj industriji Braća Pivac, svjedočio sam njenom rastu i uspjehu te se radujem daljnjem zajedničkom radu na unaprjeđenju kompanije“, izjavio je Darko Markotić, novi član uprave Mesne industrije Braća Pivac.

Pivac na mjesto savjetnika

Miljenko Pivac, dosadašnji član uprave Mesne industrije Braća Pivac, od 1. kolovoza 2024. godine povlači se s upravljačkih funkcija unutar MI Braća Pivac i povezanih kompanija, a svoj će angažman u Grupi Pivac nastaviti kao savjetnik Uprave. Pritom će se primarno posvetiti internacionalizaciji poslovanja i daljnjem razvoju investicijskog portfelja Grupe, s obzirom na to da je ove godine Grupa ušla u vlasništvo slovenskih Celjskih mesnina, a u fazi realizacije je i investicija u pogon za preradu i proizvodnju mesnih proizvoda u Bosni i Hercegovini.

Grupa Pivac jedna je od najvećih i najrespektabilnijih mesnih industrija u ovom dijelu Europe, a obuhvaća tri mesoprerađivačke tvrtke: PPK karlovačku mesnu industriju, Mesnu industriju Vajda i Mesnu industriju Braća Pivac. Pogoni za proizvodnju svježeg mesa i mesnih prerađevina nalaze se u Karlovcu, Čakovcu i Vrgorcu, a Grupa je najprepoznatljivija kao proizvođač pršuta s godišnjom proizvodnjom od 250.000 komada, od čega je više od 60.000 zemljopisno zaštićenih Dalmatinskih pršuta. Ujedno su najveći domaći proizvođači Dalmatinske pancete i Dalmatinske pečenice, također proizvoda zaštićenih oznakom zemljopisnog podrijetla na razini EU.

Grupa Pivac zapošljava više od 2.000 ljudi, ima gotovo 250 preko 230 vlastitih maloprodajnih objekata diljem Hrvatske, surađuje sa svim većim trgovačkim lancima na hrvatskom tržištu te plasira proizvode na njemačko, mađarsko, bugarsko, irsko, belgijsko, austrijsko, slovensko i ostala tržišta. Grupa Pivac je 2019. godine preuzela Kraš, a ima i značajan udjel u Podravci.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:52