StoryEditor
Biznisne očekuje smjenu

Boris Vujčić: Poznajem Oreškovića i slažemo se oko problema koje ima hrvatsko gospodarstvo

Piše PSD.
26. prosinca 2015. - 21:05
Guverner HNB-A Boris Vujčić gostovao je u Dnevniku RTL-a, te je u intervjuu govorio i o budućem premijeru, kao i o njegovom viđenju aktualne situacije, te koje bi prve poteze Vlada trebala povući.

Vujčić je otkrio kako poznaje mandatara nove Vlade Tihomira Oreškovića, kao i to da se njih dvoje uglavnom slažu oko problema koje ima hrvatsko gospodarstvo.

"Poznajem ga iz vremena dok je radio u Hrvatskoj, surađivali smo na način na koji središnja banka i Pliva mogu surađivati. Ja mislim da se u velikoj mjeri razumijemo i slažemo oko problema koje ima hrvatsko gospodarstvo. Pričekat ću da se formira vlada pa da vidim kako će to ići.

Guverner HNB-a kaže da ne očekuje smjenu.

'Zna se tko vodi monetarnu politiku, Hrvatska narodna banka i u Ustavu jasno piše sve o tome, kao i da HNB ne smije primati naputke ni od koga. Spremni smo sa svakim razgovarati'.

Vujčića ne brine eventualna nestabilnost nove Vlade, on kaže da je da je najbitnije koje će poteze vući nova vlada.

'Dvije su temeljne stvari koje bi trebale biti prve na redu. Jedna je fiskalna konsolidacija, s obzirom da imamo kontinuirani rast javnog duga i to je veliki problem koji se mora zaustaviti. Za to se mora konsolidirati proračun, i prihodi moraju biti veći od rashoda. Druga je stvar konkurentnost Hrvatske i lakoća poslovanja, to nije jedna reforma, to je skup više reformi koje se moraju provesti', zaključio je Vujčić.

JL
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2022 17:22