StoryEditorOCM

Bajs: Samo u srpnju tri milijuna gostiju, kolovoz će biti još bolji

Piše PSD.
6. kolovoza 2011. - 16:14

Gotovo pola milijuna turista više je u prvih sedam mjeseci posjetilo Hrvatsku u odnosu na prošlu godinu, a samo je u srpnju zabilježeno 5 posto više gostiju, njih čak tri milijuna, izvijestio je ministar turizma Damir Bajs u Starigradu.

- U srpnju je u našu zemlju doputovalo 3 milijuna turista, a ostvareno je 20 milijuna noćenja što je porast za isto razdoblje prošle godine od 20 posto - izjavio je ministar, koji se mogao pohvaliti i drugim brojkama.

Prvih sedam mjeseci ove godine zabilježio je posjet 6,2 milijuna turista, što je 8 posto bolji rezultat nego prošle godine. Šesto postotno povećanje zabilježeno je i u broju noćenja, a ostvareno ih je 33 milijuna.

Bajs je primjetio i kako je zabilježen posjet domaćih turista na hrvatska odredišta.

Sve jadranske županije bilježe porast turističkih dolazaka, a pozitivan pomak bilježi i Grad Zagreb. Najbolje brojke su u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja bilježi porast od 7.8 posto turista, Ličko-senjska ima povećanje od 6.3 posto, Dubrovačko-neretvanska ima povećanje od 5.7, Istra 3.4, Kvarner 2.5 te Šibensko-kninska županija sa 1.3 posto.

Bajs je najavio povećanje brojki i u kolovozu, u kojem najviše očekuje od talijanskih gostiju i kampera koje, pokazuju brojke, kišno vrijeme uopće nije smetalo.

(jl)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2023 05:27