StoryEditor
Bizniskorak dalje

Američki PayPal omogućio Britancima da kupuju, prodaju i zadržavaju kriptovalute, ovakav bi potez mogao značiti širenje globalne upotrebe virutalnog novca

Piše Hina
23. kolovoza 2021. - 07:22

Američka kompanija za digitalna plaćanja PayPal Holdings u ponedjeljak je priopćila kako će od ovog tjedna korisnicima u Velikoj Britaniji omogućiti da kupuju, prodaju i zadržavaju bitcoinove i druge kriptovalute.

Uvođenje te mogućnosti, koje označava prvo međunarodno širenje PayPalovih kripto usluga izvan SAD-a, moglo bi potaknuti daljnje prošireno usvajanje novog razreda imovine.

S više od 403 milijuna aktivnih računa na globalnoj razini, tvrtka sa sjedištem u San Joseu u Kaliforniji jedna je od najvećih vodećih financijskih kompanija koja potrošačima nudi pristup kriptovalutama.

PayPal je početkom ove godine predstavio mogućnost kupnje i prodaje kriptovaluta u SAD-u.

Kompanija se nadala da će njen ulazak u novi razred imovine potaknuti globalnu upotrebu virtualnog novca te kako će pripremiti svoju mrežu za nove digitalne valute koje bi mogle razvijati korporacije i središnje banke.

"Predani smo nastavku bliske suradnje s regulatorima u Velikoj Britaniji i diljem svijeta, te ćemo nastavit nuditi svoju podršku i značajno doprinijeti oblikovanju uloge koju će digitalne valute odigrati u budućnosti digitalnih financija i trgovine“, rekao je potpredsjednik i generalni direktor odjela za blockchain, kripto i digitalne valute u PayPalu Jose Fernandez da Ponte.

U Velikoj Britaniji će PayPalova usluga konkurirati uslugama etabliranih burzi kriptovaluta poput Coinbase Globala, kao i novih inovativnih financijskih tehnoloških kompanija poput Revoluta.

Kupci će moći kupovati bitcoin, eter, litecoin i bitcoin gotovinu korištenjem svojih PayPal novčanika na mreži ili u mobilnoj aplikaciji.

Taj potez dolazi nakon što su vodeće financijske tvrtke počele nuditi svojim klijentima, i potrošačima i institucijama, pristup digitalnoj imovini usred rastućih cijena kriptovaluta.

item - id = 1121865
related id = 0 -> 1127146
related id = 1 -> 1124618
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2021 04:47