<p>Janjeca rebra Tommy</p>
JANJEĆA REBRA

Pripremate janjetinu za uskršnji ručak? Uz ovaj recept bit će posebno sočna i mekana, a imamo i jedinstven trik za aromu

Piše PR
20. ožujka 2024. - 14:28

Količina: Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 2 sata

Sastojci:

• 2 kg janjećih rebara

• 150 ml svinjske masti, rastopljene

• 1 žlica soli

• 1 žličica suhog mediteranskog začinskog bilja

• 300 ml piva

Priprema:

Večer prije nego što ćete peći janjetinu dobro nasolite. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Zagrijte svinjsku mast do visoke temperature, dok se ne počine dimiti. Pripremljeno i nasoljeno meso stavite u odgovarajuću posudu za pečenje, utrljajte u meso suhe začine pa prelijte vrelom svinjskom masti. Ubacite u pećnicu i temperaturu smanjite na 185 °C. Nakon pola sata, izvadite janjetinu pa je zalijte s pola predviđene količine piva. Pola sata poslije, okrenite janjetinu i prelijte je decilitrom piva, zagrabite i malo masnoće iz posude za pečenje i prelijte po rebrima.

Nakon pola sata opet okrenite meso i sad, kad je opet u početnom položaju, izlijte ostatak piva po njemu i pecite na 175 °C još dvadesetak minuta, odnosno dok meso ne bude u potpunosti pečeno i mekano.

Sve namirnice za pripremu ovog slasnog glavnog jela pronađite u Tommy akcijskoj ponudi.

U slast!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. srpanj 2024 18:23