Količina: Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 2 sata
Sastojci:
• 2 kg janjećih rebara
• 150 ml svinjske masti, rastopljene
• 1 žlica soli
• 1 žličica suhog mediteranskog začinskog bilja
• 300 ml piva
Priprema:
Večer prije nego što ćete peći janjetinu dobro nasolite. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Zagrijte svinjsku mast do visoke temperature, dok se ne počine dimiti. Pripremljeno i nasoljeno meso stavite u odgovarajuću posudu za pečenje, utrljajte u meso suhe začine pa prelijte vrelom svinjskom masti. Ubacite u pećnicu i temperaturu smanjite na 185 °C. Nakon pola sata, izvadite janjetinu pa je zalijte s pola predviđene količine piva. Pola sata poslije, okrenite janjetinu i prelijte je decilitrom piva, zagrabite i malo masnoće iz posude za pečenje i prelijte po rebrima.
Nakon pola sata opet okrenite meso i sad, kad je opet u početnom položaju, izlijte ostatak piva po njemu i pecite na 175 °C još dvadesetak minuta, odnosno dok meso ne bude u potpunosti pečeno i mekano.
Sve namirnice za pripremu ovog slasnog glavnog jela pronađite u Tommy akcijskoj ponudi.
U slast!