Što je uskršnja spiza bez sirnice?! To je kao da ste se na uskršnje jutro zaboravili potucati jajima!
Osim što je sinonim za proljeće, bez ove slastice Uskrs u Dalmaciji nema ni okusa ni mirisa i jednostavno je nezamisliv. Mekana, mirisna i puna arome, sirnica se tradicionalno jede za doručak na sam Uskrs i uvijek nas mami za ‘još jednim‘ komadom.
Kao glavno jelo doručka, često se nadopunjava i raznim prilozima poput kuhanih jaja, domaćeg kruha, maslaca, meda, marmelade i svježeg voća. Sve je to prava uskrsna marenda, koja utaži glad dok se čeka ostatak familije za obiteljski ručak.
Uskrs je blagdan koji obiluje mnogim običajima, tradicijom i naravno, ukusnom hranom, a jedan od slađih i onaj koji budi najdivnije uspomene iz djetinjstva je upravo sirnica. Više od običnog jela, ona sa sobom nosi duboke korijene tradicije te simbolizira ljubav i zajedništvo.
Priprema sirnice za Uskrs često je i obiteljski ritual koji okuplja generacije stvarajući nezaboravne trenutke koji će ostati lijepa uspomena za cijelu obitelj, a najveća nagrada je, naravno, kad se sve pojede.
Trk u Bobis!
Za sve one koji za Uskrs nemaju tradiciju praviti sirnicu ili su pak, u pokušaju da ih uspješno naprave, svaki put razočarani rezultatom, ne brinite – Bobis je iza kantuna!
Ovog proljeća nova sirnica iz Bobisa oduševit će vas suptilnom slatkoćom, predivnom mekoćom i, naravno, božanstvenim okusom. Premium Bobis sirnica ručno je rađena i s pažljivo biranim sastojcima koji su svježi, domaći i naši.
U Bobisu se pazi na svaki detalj prilikom pripreme ove slastice. Uz maslac, birane žumanjke od jaja podnog uzgoja i tijesta rađenog s udjelom kiselog vrhnja, garantiramo bit će prave domaće, baš kao one što su nam pripremale naše bake.
Stoga ovog Uskrsa ne zaboravite na novu domaću slasticu i "must have" blagdanske marende. Neka vam i ovog proljeća dane zasladi Bobisova sirnica koja vas čeka u Bobis i Tommy prodavaonicama.
Sretan Uskrs!