Već punih 75 godina dio su naših života, naše bake i djedovi, roditelji, prijatelji, a sada i nove generecije uživaju u slasticama koje nam stižu iz Bobisa. Tijekom proteklih desetljeća, Bobis je u Dalmaciji i šire postao sinonim za tradiciju, kvalitetu i neprekinutu posvećenost stvaranju vrhunskih slastica.
Bobis ove godine s nama obilježava svoj 75. Božić, a tijekom proteklih desetljeća je posebnom pozornošću prilikom izrade novih proizvoda došao do statusa nezaobilaznog dijela blagdanskih običaja, ostavljajući neizbrisiv trag u srcima brojnih generacija.
Pažljivo birani sastojci
Za ovaj Božić Bobis svojim vjernim kupcima, ali i svima koji će to tek postati, donosi novi proizvod – Božićni kolač. Osmišljen je kao idealna božićna slastica, a načinjen je po jedinstvenoj recepturi od pažljivo biranih sastojaka: najfinijeg maslaca, badema i kandirane naranče, koji ovoj slastici daju prepoznatljivu aromu i bogatstvo okusa.
Božićni kolač svoju savršenu teksturu i prirodnu, dugotrajnu svježinu duguje kiselom tijestu (sourdough), a u svakom se zalogaju može osjetiti trud i strast koji su uloženi u izradu ove nove Bobisove blagdanske slastice.
Idealan poklon
Božićni kolač dostupan je u svim Bobis i Tommy prodavaonicama, a elegantna, blagdanska ambalaža čini ga i idealnim poklonom za predstojeće blagdane. Bit će to dar koji je brižljivo izrađeni ručni rad, a vašim najbližima predstavljat će puno više od slastice, dar je to koji dočarava toplinu doma i priziva tradiciju, zajedničke trenutke koje smo dijelili i dijelimo u najljepše doba godine.
Isto se odnosi i na od prije nam dobro poznati Bobisov Panettone. Božićni kolač i Panettone nisu tek uobičajene slastice, oni na svečani blagdanski stol donose sjećanja na zajedničke Božiće, predstavljaju sponu prošlosti i sadašnjosti, naglašavaju značaj druženja s članovima obitelji i prijateljima.
Vrhunski panettone
Panettone, ta prekrasna kupola slatkog, mekanog i aromatiziranog kruha, postala je simbol darivanja i dijeljenja radosti za vrijeme blagdana. Svjetski poznata poslastica vrhunac popularnosti dostiže baš u vrijeme Božića. Njegova povijest isprepliće tradiciju i legendu, a ono što je sigurno jest da je stigao iz sjeverne Italije, iz Milana.
Izrada tradicionalnog panettonea dugotrajan je postupak. Masovna proizvodnja koristi se prečacima u procesu pečenja, ali svaka prečica odrazit će se na njegov okus. Baš sve je bitno prilikom izrade, nužno je da su svi sastojci prirodni i vrhunske kvalitete. Kako panettone ne bi imao okus kiselog kruha već fini okus slastice potrebne su specifične i zahtjevne tehnike.
Slastan i profinjen okus
Ali zbog pravog panettonea ne morate otići u Italiju, Bobis ga proizvodi po tradicionalnoj recepturi nadmašujući sva očekivanja, a dostupan je u Tommy hipermarketima, maximarketima i u svim Bobis prodavaonicama. Proizvodi se od certificirana talijanske pšenice 00, certificiranih pasteriziranih žumanjaka jaja slobodnog uzgoja, kandirane korice naranče i grožđica sorte „sultanina“ te je glaziran listićima šećera i badema.
Priprema je potpuno zanatska s tri osvježenja matičnog kvasca i tri tijesta. Ukupan proces dizanja s matičnim kvascem traje čak 56 sati. Kako bi na vaš stol došlo samo najbolje, Bobisovi stručnjaci su se posvetili istraživanju i odabiru najboljih sastojaka kako bi panettone imao slastan i posebno profinjen okus.
Proizvod je napravljen bez upotrebe monodiglicerida masnih kiselina i sintetskih aroma. Rok trajanja je 42 dana od datuma proizvodnje. Ako ste sumnjičavi isplati li se uložiti toliko truda u jedan kruh, probajte Bobisov Panettone Classic i uvjerite se da je vrijedan svake minute.
Više od deserta
Panettone Classic je više od deserta, to je ujedno izvrstan poklon koji unosi dašak talijanskog ugođaja u blagdansko slavlje. Elegantno pakiran u karakterističnim visokim kutijama, postao je neizostavan dio blagdanskog doživljaja. Kako biste uživali u svoj njegovoj mekoći i mirisu, preporučujemo da panettone držite 15 minuta u blizini izvora topline prije konzumacije.
Odlučite li se ovog Božića na svoj blagdanski stol iznijeti Bobisov Božićni kolač ili Panettone, ili ih darovati dragim osobama, nećete pogriješiti što god izabrali.