Turizam
Briig boutique hotel 
SMIONO ARHITEKTONSKO RJEŠENJE

‘Briig‘ je iznad svih očekivanja

Piše PR
Foto Marko Mihaljević
1. listopada 2021. - 15:14

'Ako vam se, pri posjetu mediteranskim gradovima, učini kao da u njima vrijeme sporije teče, to je zato što se ovdje tradicija javnog prostora poštuje, vrednuje i cijeni više i od nje se nerado odstupa. Split jest pravi mediteranski grad no u njemu je oduvijek bilo mjesta i za progresivno promišljanje arhitekture.
O tome svjedoči neustrašivi modernistički duh i napredna misao graditelja Splita 3 koji su prepoznati i od kuratora MoMa-e. A danas, iz te iste iskre i iz tog istog korijena progresivne misli, u Splitu je niknuo Briig boutique hotel.
Briig nije ono što očekujete od hotela iznad plaže Bačvice. Prvo, Briig nije prvenstveno samo plažni hotel iako je smješten tik uz jednu od najpoznatijih plaža Jadrana - Briig je gradski, urbani hotel kakav Split treba i zaslužuje. Drugo, Briig nije nostalgična primorska kurija s modrim škurama - arhitektura Briiga je hrabra, robusna i intenzivna u svom profinjenom, apstraktnom primitivizmu bijele geometrije, moderna i beskompromisna i impozantna poput brijega - odatle mu i ime Briig.

U viziji arhitekata, Briig je hommage hrabrim arhitektonskim zamislima prograsivnog Splita 70-ih, mjesto koje se izmiče očekivanjima, ali svejedno nije stranac u svom okružju. I interijer nadilazi očekivanja - elegantni, profinjeni volumeni ispinjeni klasicima skandinavskog, talijanskog i ostalog dizajnerskog namještaja i umjetninama velikana poput Knifera, Bućana i Srneca, sobe koje se otvaraju prema moru velikim prozorima poput balkona, teksture i plohe u sinergiji s umjetnošću i ugodom - uvijek ugodom. Sve je u Briigu podređeno udobnosti, ugodi i opuštenosti - kako uređenje interijera, tako i besprijekorna usluga.

Za druga čula brine se hotelski restoran Median koji služi suvremene, avangardne interpretacije tradicionalnih jela spravljenih od dnevno svježih sastojaka. Hotelski bar i terasa restorana, okupana zvucima valova i mirisom mediteranskog bilja, jedno je od najljepših mjesta u Splitu i omiljeno mjesto okupljanja. Briig je drukčije mjesto, mjesto za drukčije posjetitelje. Za one koji u najvećem gradu Jadrana ipak očekuju pronaći vrjednija, bogatija i profinjenija iskustva.

No usprkos svojoj odvažnosti, Briig svoje korijene ima u tradiciji splitske misli. U svakom slučaju i iz svakog kuta, Briig je iznad očekivanja.''

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:41