SASTOJCI:
komarča
maslinovo ulje
biljno ulje
češnjak
ružmarin
sol, papar
peršin
limun
PRIPREMA:
Posložite drva i naložite vatru. U međuvremenu operite i očistite gradele pa ih premažite biljnim uljem i počnite s pripremom
ribe. Komarču dobro očistite od ljuski. Izvadite iznutrice i škrge Mpa je dobro posušite kuhinjskim ubrusima kako se koža ne bi
lijepila za gradele i kako bi kasnije bila lijepo hrskava.
Dobro je posolite i popaprite izvana i iznutra. Premažite je uljem te u utrobu stavite polovicu češnjaka i listiće ružmarina kako bi bila što ukusnija.
Iscijedite višak ulja s ribe. U protivnom će ulje kapati na žar i stvarati plamen, a riba će gorjeti. Odložite ribu i prekrijte je te
krenite s pripremom preljeva.
Peršin i češnjak nasjeckajte na sitno pa ih pomiješajte s maslinovim uljem i sokom od limuna. Nakon pečenja prelijte ribu marinadom. Ona će joj dati još bolju sočnost i ukus.
Otprilike 10-15 minuta prije pečenja komarče položite gradele na žar kako bi se dobro zagrijale. Vatra treba biti minimalna, u suprotnom će riba izgorjeti. Kad ste sve pripremili, stavite ribu na gradele i pecite je s obje strane dok ne bude gotova.
Za kraj je posložite na platu za ribu i prelijte marinadom. Uslast!
*Za još ukusniji ručak donosimo nekoliko korisnih savjeta:
birajte isključivo svježu ribu, nemojte je prepeći, ne stavljajte ribu na sredinu gradela, koristite maslinovo ulje, pripremite finu marinadu i prema ribi budite nježni.