Sastojci:
4 nektarine
1 l crnog vina
1-2 štapića cimeta
200 g šećera
kora od limuna
2 klinčića
Priprema:
U veći lonac ulijte crno vino pa dodajte šećer, cimet i naribanu koru od limuna. Sve dobro pomiješajte i stavite da se zakuhava na srednje jaku vatru.
Ogulite nektarine. Po želji ih možete i prerezati na pola. U tom slučaju pripazite da uklonite koštice.
Kad vino zakuha u lonac ubacite nektarine. Kuhajte otprilike 1 sat, ovisno o veličini nektarina, povremeno ih okrećući.
Kad su nektarine skuhane izvadite ih sa strane da se hlade i postepeno smanjujte vatru dok vino ne postane gusto - popust umaka. Kad vino dobije gustoću kakvu želite ugasite vatru i pustite da se umak ohladi.
Uz ohlađene nektarine poslužite umak od vina i uživajte u ukusnom desertu.
Nektarine možete čuvati u posudi s crnim vinom u frižideru i desert koristiti naknadno.