SASTOJCI:
500 g junetine
1 luk
2 češnja češnjaka
2 mrkve
2 slatke paprike
3 stabljike celera
1 tikvica
1 balancana
2 žlice brašna
1/2 dcl crnog vina
1 žlica koncentrata rajčice
450 g pasirane rajčice
1/2 l junećeg temeljca
1-2 žlica maslinova ulja
PRIPREMA:
Na srednje jaku vatru zagrijte maslinovo ulje u većem loncu pa na njemu popržite sitno narezan luk i češnjak. Kad luk uvene i sve poprimi zlatnu boju dodajte junetine pa pržite nekoliko minuta Pripazite da se meso ispeče sa svih strana.
Zatim dodajte na sitno narezane mrkvu, stabljike celera, tikvicu, balancanu i paprike. Sve pomiješajte, zalijte vinom i čim sve zakipi brzo pomiješajte pa dodajte 2 žlice brašna. Nakon minutu dodajte koncentrat rajčice, pasiranu rajčicu i junećeg ili povrtnog temeljca. Kad uzavre smanjite vatru i kuhajte otprilike 1 sat.
_______________________________________________
Sponzorirani sadržaj je nastao u suradnji s Tommyjem.