SASTOJCI:
1 crveni luk
3 režnja češnjaka
3 rajčice
1 patlidžan
Malo bijelog vina
2 crvene rog paprike
Malo peperoncina
Sol papar
Riža
Mrkva
Tikvica
Maslac
Ribani grano padano
Senf
Aromatično bilje
Odležani juneći steak
Bukovače
PRIPREMA:
Temeljac
Pripremiti povrtni temeljac. U vodu dodati povrće koje imate na raspolaganju (paprika, tikvica, peršin)
Posteljica od povrća
Na maslinovu ulju i malo maslaca prodinstati malo kapule, sitno sjeckane mrkve, balancane. Kada povrće omekša, usitniti štapnim mikserom i proći kroz cjedilo.
Ramstek
Ramstek premazati senfom. Pustiti ga da stoji do pred kraj kuhanja ostalih namirnica. Zatim ga zapeći na maslacu na naglo sa svake strane po četiri minute. Kada je pečen, posoliti. Narezati ga i poslužiti na posteljici.
Rižoto
Izdinstati kapulu na maslinovu ulju, dodati rižu (spaliti je). Podlijevati povrtnim temeljcem i vinom. U rižoto dodati i tanko rezanu mrkvu te naribanu mrkvu. Dodati i naribanu tikvicu. Kuhajte dok se riža ne skuha. Na kraju dodati maslac i naribani parmezan. Dekorirati paprikom.
Sve komponente posložiti na tanjur i poslužiti još toplo.
__________________________________________________
Sponzorirani sadržaj je nastao u suradnji s Tommyjem.