SASTOJCI:
1 crveni luk
3 režnja češnjaka
3 rajčice
1 patlidžan
Malo bijelog vina
2 crvene rog paprike
Malo peperoncina
Sol papar
Riža
Mrkva
Tikvica
Maslac
Ribani grano padano
Senf
Badem
Aromatično bilje
Odležani juneći steak
Bukovače
PRIPREMA:
Krema od povrća:
Crveni luk i češnjak dinstajte na maslinovom ulju. Kad požute i omekšaju dodajte narezane pome, patlidžan i papriku pa kuhajte još 15-ak minuta. Začinite s malo soli, paprom i peperoncinom pa sve skupa pomiješajte dok ne dobijete lijepu i glatku smjesu.
Rižoto od tikvica i mrkve:
Dinstajte crveni luk i češnjak na maslinovom ulju pa dodajte rižu i tostirajte je. Polijte bijelim vinom, a kad alkohol ispari ubacite mrkvu narezanu na kockice te unutrašnjost (bijeli dio) tikvica. Podlijte povrtnim temeljcem kojeg ćete napraviti od kora i škart povrća. Na kraju rižotu dodajte maslac i naribani sir da dobijete na kremoznosti. Provjerite slanost i začinite po želji.
Meso:
Premažite meso senfom i ispecite na tavi s maslacem i aromatičnim biljem. Tijekom pečenja meso podlijevajte maslacem, a kad je gotovo ostavite ga da se malo ‘opusti‘. Kasnije ga narežite na tanke trake.
Tostirajte badem
Gljive:
Obrišite ih i ispecite na grill tavi dok ne postanu hrskave. Začinite ih solju, paprom i maslinovim uljem.
Serviranje jela:
Na jednoj strani tanjura stavite rižoto i na njega dodajte na tanko narezanu koru tikvice i tostirani badem. Pored rižota servirajte kremu od povrća. Na kremu dodajte meso,narezano na tanke fete kojeg ste prethodno posolili, i hrskave gljive pa sve još jednom zalijte s malo maslinovog ulja.
Sve namirnice potrebne za ovaj recept potražite u najbližoj Tommy prodavaonici.
__________________________________________________________________________
Sponzorirani sadržaj nastao je u suradnji s Tommyjem.