SASTOJCI:
2 kg janjetine
1 kg krumpira
4 režnja češnjaka
3-4 mrkve
2-3 rajčice
2 glavice luka
2 paprike
200 ml bijelog vina
50 ml ulja
1 žlica svinjske masti
1 grančica ružmarina
par listića kadulje (po želji)
krupna sol, papar
PRIPREMA:
Operite meso, obrišite ga pa ga dobro natrljajte solju i paprom.
Luk i papriku narežite na četiri dijela, ostalo povrće narežite na krupnije komade, a češnjak ostavite u komadu. Krumpir ogulite i narežite kako vam je drago, ali ne presitno.
Svo povrće posolite, nauljite, promiješajte pa ga stavite na dno peke, a po povrću posložite meso. Dodajte žlicu masti, ružmarin i kadulju ako je koristite pa sve skupa zalijte vinom.
Pokrijte meso i povrće dobro zagrijanim poklopcem peke pa preko njega nanesite tanki sloj pepela i preko toga žar. Pecite sat i pol do dva, razgrnite žar, skinite poklopac te pustite da se meso malo odmori.