19507136
ZA PRSTE POLIZATI

Zdravi Barcaffe cupcakes

Piše Promo
30. rujna 2021. - 13:21

Za podlogu:

150g badema

10 svježih datulja (cca 80g)

15g kakao nibsa (drobljena zrna kakaovca)

3g soli

15g otopljenog kokosovog ulja

1 žlica vode

Za kremu:

360g indijskih oraščića, natopljenih preko noći

300g kokosovog mlijeka (1 limenka)

150g agavinog sirupa

100g turske kave, ocijedit bez taloga

100g otopljenog kokosovog ulja

  • Za podlogu u multipraktiku usitnite (ne previše) bademe, kakaovac i sol.
  • Dodajte datulje, povežite kratko. Na kraju dodajte vodu i ulje, samo kratko povežite sve zajedno.
  • Utisnite u silikonske kalupe za muffine.
  • Za kremu stavite sve sastojke u blender dok ne dobijete glatku kremu.
  • Ulijte u kalupe na prethodno utisnute podloge. Zaledite, najbolje preko noći.
  • Dio kreme ostavite sa strane, podijelite na pola i u jednu dodajte žličicu kakaa. Ostavite u frižideru.
  • Idući dan ili kada se smrze izvadite ih iz kalupa.
  • Stavite jednu i drugu kremu iz frižidera u dresir vrećice i ukrasite. Pospite kakaom i zrnima kakaovca i kave.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2024 18:23