Za podlogu:
150g badema
10 svježih datulja (cca 80g)
15g kakao nibsa (drobljena zrna kakaovca)
3g soli
15g otopljenog kokosovog ulja
1 žlica vode
Za kremu:
360g indijskih oraščića, natopljenih preko noći
300g kokosovog mlijeka (1 limenka)
150g agavinog sirupa
100g turske kave, ocijedit bez taloga
100g otopljenog kokosovog ulja
- Za podlogu u multipraktiku usitnite (ne previše) bademe, kakaovac i sol.
- Dodajte datulje, povežite kratko. Na kraju dodajte vodu i ulje, samo kratko povežite sve zajedno.
- Utisnite u silikonske kalupe za muffine.
- Za kremu stavite sve sastojke u blender dok ne dobijete glatku kremu.
- Ulijte u kalupe na prethodno utisnute podloge. Zaledite, najbolje preko noći.
- Dio kreme ostavite sa strane, podijelite na pola i u jednu dodajte žličicu kakaa. Ostavite u frižideru.
- Idući dan ili kada se smrze izvadite ih iz kalupa.
- Stavite jednu i drugu kremu iz frižidera u dresir vrećice i ukrasite. Pospite kakaom i zrnima kakaovca i kave.