Ova kombinacija deserta i kave upakirana u odličnu tradicionalnu slasticu se do kraja devedesetih posluživala u poznatom restoranu "Međimurska hiža", a recept smo preuzeli s portala Coolinarika.com
Sastojci
- kava, 40 g
- rum, 40 ml
- jaja, 4
- šećer, 160 g
- šlag, 200 ml
- čokolada, 20 g ribane
Priprema
U posudu ulijemo 500 ml vode, dodamo šećera po želji (2-3 žličice), i ostavimo da zavri. Zatim nakratko odlijemo pola količine vode.
U vrelu vodu dodamo mljevenu kavu, promiješamo, vratimo iznad vatre da zavri, te ulijemo vodu koju smo odlili.
U prigodne čaše ulijemo po 150 ml kuhane kave i u svaku dodamo 10 ml ruma.
Zatim u zdjelu iznad pare stavimo žumanjke i šećer, te pjenjačom miješamo dok ne dobijemo jednoličnu kremu.
Potom kremu prelijemo u čaše, ukrasimo šlagom, posipamo čokoladnim mrvicama i poslužimo.
‘Najbolju ponudu kave pronađite u najbližoj Tommy prodavaonici!‘
______________________________________________
Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Tommyjem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....