Piše Vlado Ozretić
Foto Shutterstock
5. prosinca 2022. - 12:11

Pretplate na razne streaming servise vam se samo gomilaju? Možda je vrijeme da im kažete zbogom i zadovoljite se jednim pružateljem usluga koji vas neće razočarati. A, ako ste ikada skinuli kakvu aplikaciju, što sigurno jeste, tada ćete prilično lako doći i do EON TV-a koji donosi bogatu ponudu domaćih i međunarodnih programa, filmova i serija. Jer, danas se TV najčešće gleda radi dvije stvari.

Vijesti ionako mahom konzumiramo preko portala, na mobitelima i sličnim platformama. Televizori su ostali za filmove, serije i – sport. EON ima to sve. Naime, ova platforma je najbolji izbor i za sve ljubitelje sporta s pristupom ekskluzivnim sportskim sadržajima kao što su Premier liga, Bundesliga, F1 s live statistikama. A, pored toga, sadrži više od 24.000 naslova u Videoklubu, a gledanje filmova, dokumentaraca i drugih sadržaja iz videoteke se ne naplaćuje. Videoklub je, naime, uključen u pakete.

Bogat paket

Ako ćemo o brojkama, u Eon premium paket dostupno vam je više od 170 televizijskih kanala, od kojih je više od 110 u HD-u. Uz to, za one koji su neki od željenih trenutaka s ekrana propustili, na EON-u ih mogu gledati i do sedam dana unatrag.

Spomenuli smo i aplikaciju – ona će dovesti EON na vaše mobilne uređaje i tablete, ali EON je, preko aplikacije (ako imate Smart TV) dostupan na više uređaja bilo kada i bilo gdje, preko bilo kojeg internetskog dobavljača, a kako bi svaki član kućanstva mogao uživati u sadržaju koji mu odgovara tu su personalizirane preporuke i mogućnost otvaranja posebnih profila.

No, što ako nemate Smart TV?

Nije ni to problem budući da se EON može gledati ne samo preko aplikacije (omogućuje gledanje sadržaja ma gdje bili, neovisno o pružatelju internetske usluge) već i preko EON Smart BOX-a. Radi se kutijici koja se s vašim televizorom poveže preko HDMI kabela i koja vaš TV čini – pametnim. Jer, ne samo da imate EON na dlanu već vam se preko televizora otvaraju sve mogućnosti interneta. EON Smart BOX uz gledanje EON sadržaja, korisnicima omogućuje i pretraživanje interneta, gledanje YouTube sadržaja te korištenje drugih Android aplikacija. E, da EON postoji i u desktop verziji za stolna računala i laptope.

Platforma nudi i poseban profil namijenjen djeci - EON Kids, unutar kojeg mališani imaju priliku na jednom mjestu uživati u omiljenom i sigurnom sadržaju uz animirane serije i filmove, a EON Kids omogućuje i pretraživanje sadržaja po glavnim junacima iz crtića. A, zahvaljujući zaštititi profila PIN kodom, onemogućen je prelazak iz EON Kids profila na druge sadržaje.

Vrhunski sadržaj i brzina

Kroz sučelje EON-a moguće je pretraživati putem glasa (preko daljinskog upravljača) ili putem tipkovnice, a rezultati su izraženi u kategorijama. Glasovno pretraživanje dostupno je isključivo putem EON Smart BOX-a. EPG (elektronski programski vodič) omogućava pregled rasporeda emitiranja programa tri dana unaprijed. Na jednom računu moguće je kreirati do pet profila, a moguće je kreirati i vlastite podsjetnike, odnosno obilježiti omiljeni sadržaj kako ga ne biste propustili.

Stariji, pak, dodatno mogu uživati u sadržajima Discovery kanala, svih sedam CineStar kanala (i CineStar Premire Plus katalog u Video klubu), HBO-a (i HBO OD kataloga u Videoklubu), TLC-ja, HGTV-a, 24Kitchena i Fox kanala, kao i SportKluba čiji su raznovrsni sportski sadržaji ekskluzivno dostupni na EON-u, uz veliki izbor filmskih i zabavnih kanala. Za objedinjeno iskustvo vrhunskog sadržaja i vrhunske brzine optičkog interneta uz druge pogodnosti tu su i posebni EON TRIO paketi koji spajaju gigabitne brzine interneta, televiziju i fiksnu telefoniju. Odnosno sve što kućanstvu – treba!  Što se još krije u EON ponudi otkrijte na ovom linku!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:59