StoryEditorOCM
SudamjaSVE SKROMNO

Sutra slavimo sv. Duju bez prigodne fešte, ali nekih događanja će ipak biti: pogledajte raspored misa u katedrali, a bit će tu još jedno omiljeno veselje...

6. svibnja 2021. - 14:27

S obzirom da se i ovogodišnje obilježavanje Dana grada odvija u pandemijskim uvjetima, tako je i prigodni program obilježavanja našeg sveca zaštitnika sveden na tek nekoliko događaja.

Iz Grada obavještavaju kako će na sam blagdan sv. Dujma u petak misa u katedrali  iti u direktnom prijenosu HTV-a na njihovom 2. programu, a na istom će kanalu s početkom u 20.40 biti emitiran Gibonnijev koncert snimljen povodom Sudamje na Vidilici. Ipak da ne zaboravimo potpuno na tradiciju Sudamje, u 21.30 s Gata sv. Nikole bit će upriličen veliki vatromet.

image
Paun Paunović/Cropix

Što se tiče sakralnog dijela obilježavanja, iz Splitsko-makarske nadbiskupije najavljuju kako će svetem mise u katedrali danas biti u 7, 8, 10, 16, 18 i 20 sati. Središnje euharistijsko slavlje u 10 sati predvodi mons. Dražen Kutleša, splitsko-makarski nadbiskup koadjutor.

image
Mons. Dražen Kutleša
Duje Klarić/Cropix

Ovogodišnja proslava sv. Dujma odvija se, kako smo napomenuli u ograničenim okolnostima radi koronavirusa i epidemioloških mjera, radi čega neće biti tradicionalne procesije, a otkazane su brojne manifestacije koje prate Sudamju poput koncerata zborova, različiti kulturnih i športskih događaja, tombole...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:35