Overlay
Preporuke iz 1. ruke

Vis je ovog ljeta teški hit, a što na njemu vidjeti i iskusiti otkrila nam je Ana Maras Harmander koja ne krije koliko je zaljubljena u taj otok

Foto Privatni album
17. kolovoza 2020. - 10:03

Anu Maras Harmander bacili smo na muke. Stvarno smo grozni. Zamolili smo je da izdvoji tri stvari koje bi svakako trebalo posjetiti na Visu. No, glumica se toliko zaljubila u otok na kojem već godinama ljetuje, da joj je ova zadaća uistinu teško pala. 'Ajme, pa tu je toliko puno toga...', zavapila je no naposlijetku smo od Ane uspjeli dobiti njen 'viški top3'. Dodala je i još koju bonus preporuku.

1. Gušti poja - restoran u sklopu udruge u koji se može doći kušati specijalitete kakve je drugdje teško naći, poput prave starinske manistre na pome, pašticade od tune... Nalazi se u središtu otoka, okružen obrađenim poljima pa je cijeli p'ut do njega pravi doživljaj. Potrebno se prethodno najaviti.

2. Plaža Zaglav nalazi se 15-ak minuta hoda od Milne, omiljena je među nautičarima. Plaža je pješčana, more je tirkiznoplavo i kristalno bistro, kao na Karibima.  'Jedna je od najljepših koje sam ikad vidjela', tvrdi Ana.

3. Frutarija je poseban kafić u centtu Visa, smješten pored gradske knjižnice, koji osim kave i osvježenja nudi doručak i mezu, a navečer se pretvara u ugodan lounge u kojem se često organiziraju koncerti.

Svakako posjetite i restorane Poljoda i Lola, potonji je smješten u ruševinama kuće, a vodi ga hrvatsko-španjolski par. Ne propustite ni posjet Fortici, prekrasnom mjestu na kojem se organiziraju koncerti i vjenčanja, a Ani je najdraže u zalazak sunca.

18. travanj 2024 07:33