Overlay
neizostavan komad

Znate li odabrati savršenu košulju? Napravili smo mini-vodič za neupućene i nesigurne, donosimo i najljepše modele iz novih kolekcija

Piše Stil
29. rujna 2020. - 14:57

Kao što svaka žena u svom ormaru treba imati malu crnu haljinu, komad koji joj jamči da će u svakoj prilici djelovati dotjerano i elegantno, tako i svaki muškarac treba savršenu košulju. Barem jednu. Znate li kako je odabrati? Znate li kakav vam kroj najbolje pristaje i koju boju i vrstu "traži" pojedina prilika? Nismo znali ni mi dok nismo provjerili, a sad nam je sve jasno pa ćemo vam objasniti. Osim toga pročešljali smo aktualnu ponudu i izdvojili nekoliko najljepših modela.

Idemo najprije riješiti osnovno.

Košulja koja savršeno pristaje nešto je uža na prsima, no ostatak pristaje komotno i nigdje ne zateže. Prema struku se treba lagano sužavati, a na ramenima se nipošto ne smije gužvati.

Pri izboru boje nikad nećete pogriješiti s klasičnim tonovima, poput bijele, svjetloplave i svjetlosive, jer pristaju svima bez obzira na boju tena, kose i kože. 

Najpopularniji kroj i dalje je slim fit, što nije ni čudno jer savršeno ističe mušku građu. Modeli s dodatkom elastina nošenje čine ugodnijim, no najbolji su prirodni materijali, kako bi koža "disala".

Za formalne prilike preporučuje se ovratnik tipa kent, jer "trpi" gotovo svaki tip kravate. Košulja s ovratnikom button down namijenjena je za svakodnevno i udobno nošenje, bez kravate ili s njom. Prepoznaje se po dva mala gumba koji krajeve ovratnika drže uz košulju.

Košulja s uzorkom i ove je sezone u trendu. Prikladna je za slobodno vrijeme i opuštene prilike, no za formalne je uputno odabrati decentan dezen i kloniti se upadljivosti i šarenila. Suprotno uvriježenome mišljenju, košulja s uzorkom "podnosi" kravate s uzorcima, no treba ih međusobno uskladiti i birati kravatu tamnije nijanse nego što je košulja.

18. travanj 2024 03:33