Overlay
izazovan accessoire

Za dio odjeće koju nosi Billie Eilish na kontroverznoj naslovnici Voguea odgovorna je hrvatska dizajnerica

Piše Stil
Foto Vevo/Planet/Profimedia
6. svibnja 2021. - 14:56

Već smo pisali o naslovnici o kojoj nitko ne prestaje pričati - Billie Eilish za lipanjski broj britanskoga Voguea. Mladu pjevačicu mogli smo vidjeti u posve novom izdanju, s nje je skinuta sva moderna široka odjeća po kojoj je inače poznata, a ispod je ostalo retro donje rublje, korzeti i čipkasti negližei. Nikada do sada nismo je vidjeli u tako ogoljenom izdanju zbog čega je editorijal shodno digao i puno prašine.

Ispred objektiva Craiga McDeana pozirala je u komadima velikih modnih kuća ao što je  Vivienne Westwood ili Dior, ali jedan dio outfita potpisuje domaći brend iz Čakovca - Coco's Retro Closet. Riječ je o vintage halterima boje breskve iza kojih stoji dizajnerica Gordana Lekić.

Ona se već pet godina profesionalno bavi dizajniranjem i ručnom izradom donjeg rublja inspiriranim prošlim vremenima, napose pedesetim godinama. Baš u takvom stilu napravljen je cijeli editorijal u kojem Eilish izgleda kao pin-up djevojka ili diva iz zlatnog doba Hollywooda. 

Gordana je među ljubiteljima vintagea već postala dobro poznato ime i vodi vrlo uspješan shop na platformi Etsy, a s obzirom na to koliko se govori o Vogueovoj naslovnici nadamo se da će sada privući još puno novih kupaca.

19. travanj 2024 01:43