Overlay
upisano u zvijezdama

Treba li konzultirati horoskop pri kupnji parfema? Provjerite prijedloge za svaki od znakova pa prosudite sami, navodno kod svakog ističu ono najbolje

Piše Stil
Foto Shutterstock
19. veljače 2021. - 12:39

Čitate horoskop kako bi znali što vas očekuje, smiješi li vam se sreća u ljubavi, ima li izgleda za kakav zgoditak i radi li vam tkogod iza leđa, a ne uzimate u obzir što horoskop kaže po pitanju jedne tako bitne stavke kao što je parfem. Vjerojatno već napamet znate da su Jarci tvrdoglavi, Djevice sitničave, a Ovnovi svojeglavi, no znate li kako se vaši astrološki atributi poklapaju s mirisnom osobnom kartom parfema kojeg nosite ili ga baš planirate kupiti?

Čak i ako se smijete na horoskopske prognoze i karakterizacije likova zodijaka, uzite u obzir da je osjetilo njuha jako povezano s osjećajima - to je, uostalom, razlog zašto vas privlače određene kategorije parfema - a osjećaji, htjeli mi to priznati ili ne, ipak padaju pod utjecaj određenih kretanja na nebu. Stoga možda ipak ima smisla konzultirati natalnu kartu pri izboru mirisa. Posebno ako ste neodlučna Vaga ili prevrtljivi Blizanac. A možda i nema, ali moglo bi vam biti zabavno doznati nešto o tome pa zafrkavati prijatelje koji ne izlaze iz kuće ako je Saturn u konjukciji s... čime god.

 Diptyque Do Son

Odvažnom vatrenom znaku odgovarat će začinski miris koji je intenzivan, kompliciran i energičan - baš kao i Ovan. Diptyqueov kultni miris otvara se cvjetno-mošusnim notama jasmina, tuberoze i cvijeta naranče, a  kulminira žestokom kombinacijom konkurentskih profila mirisa (baš savršeno za ovaj natjecateljski znak).

Gucci Bloom

Senzualnim i romantičnim, ali praktičnim Bikovima odgovarat će topli, uravnoteženi miris s cvjetnim notama poput Gucci Blooma s prirodnim absolutima jasmina i tuberoze te slatkim i voćnim, lagano puderastim notama biljke Combretum indicum.

Dolce & Gabbana Dolce

Lagana, svježa i ženstvena, ova mješavina bijelog cvijeća jednako je iskričava i vedra kao zaigrani Blizanac. Gornje note ovog optimističnog parfema čine neroli i papaja, srednje vodeni ljiljan, narcis i amarilis dok se u bazi krije mošus.

Prada Candy 

Za slatku i osjetljivu Račicu ne postoji ništa bolje od nježnog i sladunjavog parfema. Pradin slatkasto puderasti parfem Candy s notama karamela i vanilije te nježnim primjesama mošusa savršeno odgovara ovom znaku i baš ga lijepo naglašava i nadopunjuje.

Tom Ford Fucking Fabulous

Niti jedan miris ne utjelovljuje odvažnog i samouvjerenog Lava bolje odovog - uostalom, ime sve govori. Gornje note su kadulja i lavanda, srednje gorki badem, koža, vanilija i orris, dok su u bazi koža, tonka, kašmeran, bijelo drvo i jantar. Smjelo s naglaskom na luksuz, baš po Lavovom ukusu.

Byredo Pulp 

Mirisni miks bobica, citrusa i drvenih nota idealni su za ovaj zemljani znak i daju mu odličnu nadopunu. Pulp je opojan, ali savršeno uravnotežen. Gornje note su crni ribiz, bergamot i kardamon, srednje smokva, crvena jabuka i cvijet tijare, a u bazi su praline, cvijet breskve i cedar.

Chloé Rose Tangerine

Vage se možda vole igrati novim trendovima, ali njihova romantična strana voli klasiku. Chloe Rose Tangerine naglasit će obje te strane svojim notama ruže, crnog ribiza i klementine, ispod kojih se kriju cedar i bijeli jantar.

 Atelier Cologne Oud Saphir

Duboke drvenaste note i pomalo tajanstvena aura ovog uniseks mirisa odgovarat će Škorpionima koji vole zavoditi i očaravati sve u svojoj blizini. Oud Saphir je drvenasti miris za žene i muškarce kojem su gornje note ružičasti papar, mošusni sljez i bergamot,  srednje antilop, breza i jasmin, a u bazi su breza, drvo Oud i vanilija.

Jo Malone Dark Amber & Ginger Lily

Strijelac voli avanturu, bilo da se radi o putovanjima, izgledu ili odabiru mirisa pa mu odgovaraju parfemi s odvažnim, opojnim notama. Pronicljivom Strijelcu svidjet će se ova orijentalno-cvjetna kreacija koja se otvara notama đumbira, crnog kardamoma i ružičastog papra, dok su srednje note lopoč, orhideja, jasmin i ruža, a u bazi sandalovina, crni jantar, pačuli i koža.

Chanel Coco Noir

Izravnim Jarcima najbolje odgovaraju čisti, citrusni mirisi koji ističu njihovu pažnju prema detaljima, ali i uvažavanje reda i tradicije. Potajno senzualnoj Jarčici, punopravnoj predstavnici Zemljanih znakova, svidjet će se ovaj začinsko-drvenasti miris s citrusnim naglascima. Coco Noir sadrži grejp, bergamot i naranču, srednje note su mu geranium, jasmin, narcis i breskva, a bazne pačuli, sandalovina, tonka, vanilija, bijeli mošus i klinčići.

Penhaligon Sartorial

Drvenasti miris s primjesama lista ljubičice i meda "spustit će na Zemlju" Vodenjake koji se lako izgube u svojim mislima i nastojanju da spase svijet. Sartorial je izvorno osmišljen kao muški miris, ali omiljen je među ženama koje vole mirisati drugačije od drugih. Gornje note su kardamon, đumbir, list ljubičice i neroli, srednje lavanda, koža, lipa i ciklama, a u bazi su hrastova mahovina, med, pačuli, vanilija,  mošus i cedar.

Byredo Gypsy Water

Nadahnut lutalačkim načinom života, ovaj miris sadrži arome bobica kleke, tamjana i vanilije. Drvenasto-začinska mirisna kreacija ostavlja dojam slobodnog, nesputanog i živopisnog životnog stila koji je u skladu sa slobodoumnim Ribama. Otvara se  notamau smreke, limuna, bergamota i papra, srednje note su borove iglice i tamjan, a bazne note sandalovina, vanilija i opojni amber.

19. travanj 2024 09:42