Overlay
Besprijekoran izgled

Tekući puderi s najboljom moći prikrivanja: izdvojili smo one od 45 do 400 kuna koji drže vrh svih top lista

Piše Stil
Foto Shutterstock
25. studenog 2020. - 13:34

Kada bismo upitali deset ljudi koji make up proizvod je onaj bez kojeg ne mogu, kojim postižu besprijekoran izgled i koji im je ključan kad je u pitanju samopouzdanje, uvjereni smo da bi sve stavke zaokružio upravo tekući puder. I da bi načelno bio onaj koji bi većina izabrala kao "glavni".

Tekući puder ipak je baza, podloga na koju dalje, po željama i afinitetima, nastavljamo nanositi make up, iako to ni ne moramo. Malo foundationa, balzam na usne, sloj maskare i spremni smo za dan. Blago onima koji prolaze bez trunke šminke, nismo u kategoriji.

No biranje tekućeg pudera osobito je škakljiv teritorij. Uz pogrešnu nijansu možete iz besprijekornog otići u smjeru katastrofalnog izgleda, a isto tako ne pristaje svaki finish svakome tipu lica. Kad masnokošci odluče nanijeti puder na kojemu je naznačeno "dewy", rezultat je u najboljem slučaju pretjerano sjajan, a u najgoremu naprosto sklizne s lica ili djeluje... Pa, masno. 

Generalno ipak oni s većim brojem nepravilnosti na licu traže pudere s najboljom moći prikrivanja. Bile to hiperpigmentacijske mrlje i mrljice, prištići, ožiljci od akni ili sitne linije, danas postoji čitav niz tekućih pudera koji su sposobni prikriti uglavnom sve što poželimo sakriti od ostatka svijeta...

Ovo su puderi koji na svim listama stoje u vrhu i nose titulu onih s najboljom moći prikrivanja:

1. Estée Lauder Double Wear

Estée Lauder Double Wear Stay in Place puder je s velikom prikrivnom moći, no unatoč tome, izgleda svježe i prirodno. Korisnici potvrđuju kako je kroz godine itekako opravdao status koji drži - ne zahtijeva popravke tijekom dana, otporan je na toplinu i vlagu te regulira lučenje sebuma. 

Velik raspon nijansi ono je što korisnici posebno izdvajaju kao plus, dok je minus cijena. Puder se kreće do 370 kuna u parfumerijama, a SPF koji sadrži je samo 10. Savjetujemo prije nanošenja nanijeti proizvod koji ipak štiti kožu od sunca.

2. Giorgio Armani Luminous Silk 

Opet minus - cijena. No oni koji su uložili u Armanijev najhvaljeniji puder (oko 390kn) kažu da se isplati. Prikrivna moć je gotovo potpuna, a finiš baca na baršunasti, još uvijek prirodan. Omiljen je celebrityjima za pojavljivanja na crvenom tepihu, a ako ga koristite na dnevnoj bazi, možete ga pomiješati s malo BB kreme i nanijeti beauty blenderom.

Djelovat će svježije, a uz to niste mogli uštedjeti koju kapljicu.

3. L'Oréal Paris Infallible 24H Stay

Puder koji ćete naći u svakoj drogeriji košta oko 110 kuna, a svojstvima se mjeri, prema komentarima korisnika, i s onima tri puta skupljima. Trajanje od 24 sata možete zaboraviti (a nije vam ni potrebno), ali možemo i sami bez pretjerivanja potvrditi da će izdržati radni dan i obaveze koje slijede prije povratka kući.

Jedina mana mu je što zna oksidirati na licu, a ovisno o tipu kože može djelovati teškim. Nanesite ga nakon hidratantne kreme, a T-zonu matirajte laganim translucent puderom u prahu.

4. NARS Natural Radiant Longwear

Dugotrajan i postojan (čak 16 sati) NARS-ov adut je Radiant Longwear, koji ostavlja svjež i nimalo brašnast finiš na licu. Dostupan u brojnim nijansama, košta oko 300 kuna i ima moć prikrivanja koja je na visokoj razini. 

Jedan je od onih pudera s kojima ćete izgledati sjajno i zdravo, bez da otklizite u kategoriju masne kože.

5. Rimmel Lasting Finish 25hr Breathable

Tekući puder s SPF-om 20 cjenovno je najpristupačniji od svih ostalih na listi, a omiljen kroisnicima. Košta oko 45 kuna i nudi moć prikrivanja koja se može mjeriti sa svima ranije spomenutima, no kad je trajnost u pitanju, nije podjednako "jak". Ipak, ostavlja svjež finiš i u kombinaciji s korektorom za područje oko očiju garantira besprijekoran izgled.

16. travanj 2024 07:11