Overlay
Povratak u prošlost

Trend koji ozbiljno miriše na nostalgiju: svi su poludjeli za ogrlicama i narukvicama kakve smo izrađivali kao djeca

Piše Stil
Foto Shutterstock
19. srpnja 2021. - 16:28

Tijekom pandemje sa svih smo portala, malih ekrana i od svih stručnjaka stalno slušali kako bismo za sebe trebali pronaći neki hobi. Savjeti su varirali od pokušaja slikanja, kupovanja platna i štafelaja do raznih jednostavnih DIY projekata.

Trend o kojem svi pričaju ovoga ljeta izgleda kao da je rezultat upravo takvih ideja. Nakit napravljen od šarenih perlica vraća nas u djetinjstvo i prisjeća na vruće ljetne noći kad smo s prijateljicama izrađivale narukvice i ogrlice prijateljstva. 

Hoćemo li nanizati slova koja čine naša imena ili pak odabrati neke simbole koji će biti naš zaštitni znak? Ovaj trend svakako je pozitivan, pa čak i ako ga sami nećete isprobati kada ga vidite na nekome drugome podsjetit će vas na najljepše dane.

Ovdje se ne radi o bilo kakvim perlama, hipijevski odabir od drva ili gline neće postići ovaj nostalgični efekt kao što će plastične kuglice kakve su nosile teenagerice 90-ih. Ying i yang, smajlići, cvjetići i slova nalik onima iz juhe su izbor koji vam treba.

Ako je za vas provođenje popodneva i večeri nižući perlice sam ipak malo previše (u brojnim dućanima sada ih možete nabaviti i sami osmisliti svoje unikatne ogrlice) imate sreće jer ih gotovo svi high street dućani drže u svojoj ponudi.

Otkako je Balenciaga izbacila svoj nakit koji izgleda kao da su ga napravile petogodišnjakinje po basnoslovnoj cijeni, učinili su to i ostali, srećom za normalnije iznose.

Pratite Stil i na Instagramu!

28. travanj 2024 19:44