Overlay
domaća moda

Sjajni prijedlozi hrvatskih dizajnera za proljeće i ljeto: kolekcije su im vrlo ženstvene, s visokom dozom indivudualnosti. Ove su nam posebno drage!

Piše Stil
20. travnja 2022. - 19:12

Godina je u modnom smislu zapravo tek nedavno započela, a Robert Sever predstavio je već dvije kolekcije. Prvu, prrt-a-porter simboličnog naziva 1/22 predstavio je u veljači, da bi u prvim danima travnja na svojim društvenim mrežama počeo promovirati kolekciju 2/22.

image

Robert Sever

Robert Sever Official

Prvu od njih dvije, za koju je kampanju snimio u suradnji s Ansamblom Lado, čini dvadesetak ženstvenih, elegantnih i visoko estetiziranih odjevnih kombinacija kompletiranih nakitom i modnim detaljima u total look. Kampanja nove kolekcije  snimana je u plesnoj dvorani kultnog Ansambla Lado, te je elegantnih i visoko estetiziranih vizuala. Druga je kolekcija jednako ženstvena i elegantna, no dominantne boje su nešto svjetlije, kako i priliči proljeću pa je ukupan dojam malo više šik.

image

A'Marie

Senja Vild

A'Marie nam kolekcijom za proljeće/ljeto 2022. donosi crtice iz nekog, nadajmo se, nadolazećeg, mirnijeg vremena, u kojem prevladavaju smiraj i toplina.  Posebno nam se sviđaju 'Pampas' ogrtači od vezenog pamuka te duge fluidne haljine očaravajućih printova i boja, a jako su lijepe i bluze od valovitog japanskog i organskog pamuka koje definiraju naglašeni rukavi ili raskošni volani. Nove lookove upotpunjava pletivo od tankog eko pamuka te, kao novitet,  A'marie T-shirtice od organskog pamuka, a jedni drugi se savršeno slažu s novim modelima hlača širokih nogavica od cupre, svile ili lana. 

image

Becha

Karmen Poznić Božić

Zadarska dizajnerica Božena Bratović Smolić za svoj je brend Becha pripremila živahnu kolekciju Passion Fruit koju čine haljine, kombinezoni, topići te suknje vibrantnih boja i krojeva koji naglašavaju linije tijela. Isticanje ženstvenih oblina u kolekciji je dodatno naglašeno i upotrebom materijala kao što su svila, saten, likra i lagane viskozne tkanine. Možemo dodati da nam Passion Fruit stiže upravo na vrijeme za oživljavanje društvenog života u velikom stilu...

image

Etna Maar

Matej Dokić

Iz Etna Maara stiže kolekcija Distorzija stvarnosti u kojoj dizajnerica kroz 57 kreacija, kao u 57 slika rastače čvrstu opipljivu formu koristivši lelujavost finih pamučnih, lanenih i viskoznih materijala. Privid stvarnosti kao krute i neprozirne strukture stvari raspada se korištenjem ukrasnih krojačkih elemenata - faldi, prošiva i bizni, koji statičku i jednoličnu površinu materijala pretvaraju u kovitlac lišen čvrsto određenih granica i kolekciju povezuju u uznemirujuću, a opet pročišćenu i meditativnu cjelinu.

image

DeLight

Matea Smolčić Senčar

DeLight by Ivan Friščić predstavio je kolekciju punu power odijela u bojama sezone – trava zelenoj, fuksiji, žutoj, crvenoj i pastelno ružičastoj, izrađenih od finih materijala kao što su svila, pamuk, elastin, hladna vuna i viskoza. Kolekcija sadrži i ženstvene midi i maksi haljine od viskoze, naglašenog struka, u različitim bojama i uzorcima od kojih nam je najdraži nostalgični polka dot...

 

20. travanj 2024 14:47