Overlay
Nova suradnja

Predivna jesenska kolekcija H&M x Giuliva Heritage osvaja jednostavnošću, spoj ulične mode i talijanskog krojačkog zanata

Piše PSD
25. kolovoza 2020. - 18:17

H&M je od svoje uspješne kolaboracije s Karl Lagerfeldom 2004. nastavio svake godine, nekad i po dva puta, raditi kolekcije s poznatim High End dizajnerskim kućama koje kupci obožavaju. Sjetimo se samo stampeda na dan lansiranja party Balmain kolekcije koja nije zaobišla ni njihove domaće prodavaonice.

Nakon Moschina, Stelle McCartney, Kenza i mnogih drugih H&M nastavlja sa svojim običajem u kojem klijentima nudi dizajnerske komade odjeće po High Street cijenama. Za ovogodišnju suradnju odabran je talijanski brend Giuliva Heritage.

Par koji stoji iza brenda za Vogue je priznao da im je poziv za suradnju bio iznenađenje. Dizajnerske kuće koje su do sada radile kolekcije s H&M-om kudikamo su poznatije široj javnosti, a uz to u Giuliva Heritageu prvenstveno njeguju sporu modu dok su svi High Street brendovi poznati upravo po suprotnome. Iznenađenje nikako nije značilo odbijenicu pa ćemo tako uskoro imati priliku naći ovu kolekciju u dućanima diljem svijeta.

Giuliva Heritage nastala je kada je Gerardo Cavaliere koji je do tada proizvodio samo mušku odjeću sa svojom suprugom Margheritom Cardelli 2017. dizajnirao limitiranu žensku liniju. Poznat po svom krojačkom zanatu umijeće je prenio i na nju pa je postala instantni hit. Otada su dospjeli i na najpoznatije online prodavaonice visoke mode kao što je Net-a-porter.

U kolekciji za H&M zadržali su svoj ekološki način promišljanja mode kroz korištenje recikliranih i izdrživih materijala, a s obzirom da je brend često bio napadan zbog neuspješnog implementiranja održivosti u svoj dizajn ova suradnja zapravo i ne treba čuditi.

U kolekciji se najviše ističu ženska odijela koja će biti idealna za jesenski povratak u ured. Par je najponosniji na modri sako sa zlatnom dugmadi i dugi elegantni kaput.

19. travanj 2024 20:55