Overlay
visoka moda

Pogledajte Chanelovu Haute Coture kolekciju nadahnutu boemskim vjenčanjem na selu, ostavštinom legendarne Coco i njenim escentričnim navikama

Piše Stil
Foto Profimedia
28. siječnja 2021. - 13:49

Nova Chanelova Haute Couture kolekcija za proljeće ljeto, s potpisom kreativne direktorice Virginie Viard nadahnuta je idejom boemskog vjenčanja na jugu Francuske i naslijeđem velike Coco, osobito njenom u to doba revolucionarnom idejom unošenja elemenata muške mode u žensku.

Chanel se i sama prije gotovo stotinu godina, odijevala u muška odijela koja je, kako je glasio trač, posuđivala iz ormara svog ljubavnika vojvode od Westminstera, pa je obilno korištenje tvida u ovoj kolekciji hommage utemeljiteljici ovog kultnog brenda.

Koemntirajući kolekciju Viard je objasnila kako "u siluetama postoji muška / ženska strana". Očituje se to, jasno je na prvi pogled, u spoju ženstvenih, raskošnih suknji s bijelim muškim košuljama, muškim prslucima bez rukava kombiniranih s hlačama visokog struka i uskih, strogih jakni s baletnim haljinama. Ženstveni elementi nipošto nisu zanemareni, vidimo ih u cvjetnim ukrasima za kosu, finim perlicama i bogatoj čipki i vezu.

19. travanj 2024 03:04