Overlay
Izbor iz kolekcija

Pet najsvježijih trendova: na pariškom tjednu mode uočili smo nekoliko stilskih odrednica koje već možete pronaći u trgovinama

Piše Stil
Foto Stephane De Sakutin/AFP
8. listopada 2020. - 14:55

Revije za proljeće i ljeto 2021. na finalnom, pariškom tjednu mode kako god da su se održale odašiljale su poruke optimizma i dobre energije. Velik dio dizajnera odlučio se u svojim kolekcijama za udobnost, u uobičajenom stilu Chloe, ali isto tako i Dior koji je inspiraciju pronašao u opuštenijim krojevima sjevera Afrike.

S druge strane vidjeli smo i da političke poruku mogu biti chic na reviji Louis Vuittona iako moramo priznati da ne nose pretjeranu težinu u kontekstu u kojem su prikazane pa ih se može okarakterizirati samo kao zabavne. Od Chanela preko Miu Miu do Loewea ipak uvijek s najvećim iščekivanje očekujemo što će ponuditi Pariz , a kao ni obično grad svjetla nije nas razočarao. Pokušali smo secirati nekoliko trendova koje smo uočili među mnoštvom odjeće i dobrih kolekcija, a sada vam ih predstavljamo uz primjere koje možete nabaviti već sada.

Hlače širokih nogavica

Bili bismo sami sebi dosadni kada bismo po tko zna koji put išli napominjati koliko dizajneri vole odijela na ženama. Ova godina nije nikakav izuzetak, a nakon zimskih verzija sa suknjom na proljeće ćemo ih nositi širokih nogavica. Ne samo u kombinaciji sa sakoima, lepršave hlače nosit će se uz sve druge predimenzionirane komade, balonere, majice, košulje., a bitno je napomenuti da više nisu toliko visokog struka.

image
Loulou hlače

Gole noge

U modu se na velika vrata vraćaju ultra kratke minice i hlačice važno je samo da se pokazuju noge. Suknje su uglavnom ravnih krojeva u stilu francuskih 60-ih, dok su hlačice često od pletiva koje dominira proljećem i nose se u kombinaciji s pletenim topovima što više podsjeća na 70-te u SAD-u. Suknje možete nositi na najlonke šarenih boja da doprinesete tom retro stilu, ali prozirne tj. 'boje kože' izbacite iz svog ormara.

image
Stradivarius suknja

Volumen na prvom mjestu

Nakon jesensko-zimskih kolekcija koje su ga najavile, odjevne predmete napuhanih oblika smo nastavili gledati i tijekom onih za 2021. Bilo da se radi o velikim rukavima, naglašenim balon suknjama ili predimenzioniranim košuljama volumen je hit i iduće sezone. Takve komade najbolje je kombinirati uz nešto jednostavnije komade odjeće i kul statement nakit.

image
H&M košulja

Prozirne tkanine

Bilo nam je dovoljno pogledati tek nekolicinu revija da uočimo kako su dizajneri poludjeli za prozirnim materijalima, toliko da su od njih radili čak i maske za lice što nije doduše baš preporučljivo epidemiološki. Trend je toliko dominirao sezonom da smo ga vidjeli i više nego li samo u Parizu, diljem modnih prijestolnica bilo da se radi o košuljama, haljinama, čak i hlačama i suknjama.

Narančasta

Boja sezone pomalo je predvidljiva. Nakon što je lani Jacquemus imao vrlo uspješnu kolekciju s puno narančastih komada ove godine prokušanom odabiru pridružili su se brojni dizajneri. Od ispravih i pastelnih prezentacija boje do njene kričave inačice, narančastu nismo mogli prestati gledati.

image
Mango cipele
19. travanj 2024 13:53