Overlay
suvereno vlada

Ova je frizura najveći hit, obilježit će 2022. godinu! Ovaj smo stil već upoznali, ali u međuvremenu je doživio transformaciju - evo kako se sada nosi

Piše Stil
Foto AFP
18. siječnja 2022. - 10:11

Nova godina, nova frizura, zar ne? Pitate li se koji će stil obilježiti 2022., odgovor vas neće pretjerano iznenaditi: i dalje je to slojevita i pomalo divlja "shag" - nosiva, prilagodljiva i za baš sve tipove kose prikladna frizura koja nam se iz 70-ih i 80-ih vratila još tamo negdje 2020 (u slučaju progresivnijih i hrabrijih čak i ranije).

Međutim, shag je u međuvremenu prošao transformaciju pa ćemo ga ove godine nositi na malo drugačiji način, kakav su već usvojile poznate cure poput Kaie Gerber i Halle Berry, dok s njim koketiraju Jennifer Lopez, Zendaya i Emily Ratajkowski, poigravajući se ublaženim verzijama ovog looka.

Ove godine "shag" je znatno dulji nego ranije. Kosa doseže barem do ispod ramena, ošišana je tako da joj se ističe tekstura, a šiške - ako to dopuštaju oblik lica i tip kose - su gušće no ranije, negdje između popularnog "curtain banga" i "franzeta" kakve smo svi nosili u djetinjstvu.

Novi shag priziva pomalo glam rock izgled s konca 70-ih, a vrlo je jednostavan za održavanje: sve što treba napraviti s kosom nakon pranja i sušenja je dobro je razbarušiti i namjestiti šiške na gore spomenut način. 

Hoćete li usvojiti ovaj trend?

Pratite Stil i na Instagramu!

18. travanj 2024 21:09