Overlay
kostimi i haljine

Ocijeniti stajlinge s ovogodišnje Dore pomalo je mučan zadatak: ipak smo uspjeli pronaći nekoliko riječi pohvale, ali idu na sasvim neočekivane adrese

Piše Tea Sumić Miletić
Foto Vesna Pisarović/ Renato Branđolica/HRT
14. veljače 2021. - 16:43

Okej, pandemija je, sve je srezano i okljaštreno, glamur je sveden na minimum ili na nekakve priručne improvizacije, ne samo kod nas nego i u svjetskim razmjerima. Treba to priznati odmah na početku ovog pomalo mučnog zadatka. Jer ocijeniti stajlinge sa sinoćnje Dore je pomalo mučno.

Niti je to bila Dora na kakvu smo navikli niti su se natjecatelji i voditelji osobito iskazali po pitanju ttoaleta i kostima, ali eto, tako je kako je, sve razumijemo. No nada umire posljednja, a mi smo se ipak nadali vidjeti malo više. Odnosno, malo manje. Manje neukusa, manje već viđenog, a u nekim slučajevima jednostavno malo manje - nogu, dekoltea, svega skupa.

image
Nina Kraljić/ Renato Branđolica/HRT

Počnimo s Ninom Kraljić. Kostim koji je nosila je, sigurni smo, dobro izgleda u fazi nacrta, no kad ga je Nina stavila na sebe, vapio je za preinakama, ako nas pitate.

image
Matija Đanješić/Cropix

Mia Negovetić nas je također razočarala izborom haljine, precifraste i našušurene, a opet prekratke.

image
Beta Sudar/ Matija Đanješić/Cropix

Sve što je Beta stavila na sebe bilo je jednostavno pogrešno, a u kombinacijama koje su složile Albina Grčić i Brigita Vuco jednostavno ne nalazimo nikakvu stilsku logiku.

image
Albina Grčić/ Matija Đanješić/Cropix

Pohvale šaljemo Pisarovićki, izgledala je sasvim kul, iznenadila nas je već samim tim što se pojavila, a zatim i onim što je odjenula.

image
Sandi Cenov/ Matija Đanješić/Cropix

Još nas je više iznenadio Sandi, ne toliko time što se pojavio, koliko činjenicom da je među rijetkima za koje nalazimo riječi pohvale.

image
Matija Đanješić/Cropix

Pinčićkina haljina nije loša, ali nije ni vau, ali eto i njoj pohvalica, a jednu šaljemo i njenoj kolegici Jeleni Lešić, u srebrnoj haljini. Pa kako onda ne poslati jednu i Uršuli Tolj, ionako sve tri djeluju kao komplet.

image
Matija Đanješić/Cropix

I time bismo zaključili ocjenjivanje. Croatie, cinq points. Nadajmo se da će dogodine biti bolje.

18. travanj 2024 12:38