Overlay
dobro je znati

Nervira vas što vam parfem ne traje dugo na koži? Isprobali smo trik o kojem bruji TikTok, štedi živce i novac!

Piše Stil
Foto Shutterstock
19. kolovoza 2022. - 14:46

Jedna od bitnih stavki pri kupovini parfema je njegova trajnost. Sasvim logično, jer što ga više prskate, prije ćete ga potrošiti, a i čemu davati više stotina kuna za miris koji će izvjetriti prije nego ga itko stigne komplimentirati... U beauty krugovima poznat je trik za produljenje trajnosti parfema prethodnim nanošenjem kreme za tijelo bez mirisa, a odnedavno među korisnicim TikToka kruži sličan "hack" koji uključuje korištenje petrolejskog gela poput Vaselinea. Pa smo ga isprobali.

Najprije objašnjenje: miris brže ispari sa suhe kože, a alkohol, koji čini bazu većine parfema, dodatno je isušuje, zbog čega bi prskanje kože po dobro hidratiziranoj koži trebalo osigurati njegovu veću trajnost. Osim toga, losion, krema, ulje ili petrolejski gel u ovom slučaju djeluju poput primera za parfem, omogućujući mu da se bolje "primi" i tako dulje zadrži.

Znatiželjni provjeriti koliko ovo drži vodu (da ne kažemo parfem), testirali smo trik kako je opisano, s tim da je na jedno zapešće išao čisti parfem, a na drugo je najprije naneseno hidratantno mlijeko za tijelo bez mirisa. Što mislite kakav je bio konačni rezultat?

Nekoliko sati nakon isprobavanja ovog trika možemo vam savjetovati da ga i sami iskušate. Vjerujemo da ćete se, poput nas, ugodno iznenaditi. I ponešto uštedjeti!

Pratite Stil i na Instagramu te Facebooku! 

 

23. travanj 2024 03:49