Overlay
Zavirimo u prošlost

Instagram profili za nepresušnu inspiraciju vintage modom: kad vam sve dosadi, ovdje ćete naći sve - od Cher do prvih Rihanninih dana

Piše Stil
Foto Hector Mata/AFP
24. svibnja 2021. - 14:52

U trenutku kad vam ponestane modne inspiracije i kada vam svi Instagram profili influencerica postanu tako isti i dosadni, najbolje je zaviriti u prošlost. Vintage i retro moda nije više ono što je bila, ipak sada živimo u novim 20-ima. Devedesete su se još očuvale i možemo reći da su fotografije iz toga doba još u trendu, ali prava pomama se trenutno događa za slikama iz ranih dvijetisućitih s početka reality ere kada su sve it djevojke hodale ulicama grada u Juicy Cotture trenirkama, nosile male baguette torbice ili naočale plavih stakala. Drugim riječima, na četiri vintage profila koja smo izdvojili, naći ćete svih, od Cher preko Kate i Naomi do Rihanne.

Ovaj profil je vjerojatno jedan od najpoznatijih među svima koji su posvećeni vintage uličnoj modi i fotografijama. Često brišu sve fotografije, pa bi vam, u slučaju da ste kolekcionar preporučili da ih brižno spremate. Ima 1,2 milijuna followera među kojima i neke zvijezede, a brojni slavni su dijelili svoje stare fotografije čime su pomogli profilu da postane još poznatiji.

Ovaj profil nema ni 60 tisuća pratitelja, ali zato ima jednu važnu, Kim Kardashian. Profil je također nastao za privatne svrhe da bi se sve brže širio, a sadržaj koji dijeli je mješavina kul nakita, provokativnih slika i dizajnerske odjeće ponajviše s prelaska stoljeća.

Gabriel Held dugogodišnji je stilist slavnih kojemu je ovaj Instagram prvo služio kao osobni podsjetnik na zanimljive stilove koje je viđao, sve dok nije počeo dobivati sve veću pažnju pa tako danas broji 121 tisuću pratitelja. Posebno se ističe jer promovira i crnačku kulturu više od ostalih koji su fokusirani na Paparazzi fotke it djevojaka.

Ovaj profil slavi trashy reality televiziju, hlače niskog struka, izrezane topove i nakit u pupku da mu ukratko opišemo estetiku. Kako bismo jasno stavili do znanja da publika trenutno traži upravo to, treba naglasiti da mu se brojke vrtoglavo penju i da je trenutno na 300 tisuća pratitelja.

17. travanj 2024 00:43