Overlay
naša preporuka

Najlakši put do besprijekorne kože: čiste, toniraju, podižu, zaglađuju - ovo je pet najboljih beauty alata za podizanje skincare rutine na novu razinu

Piše Rebeka Pastuović
Foto Depositphotos
25. svibnja 2022. - 13:20

Strastvenim skincare fanaticima nije stran pojam ” beauty alati”, prvenstveno zbog sve veće važnosti koju im pridaju svjetski priznati dermatolozi i estetičari, ali i poznate zaljubljenice u proizvode za njegu kože poput Hailey Bieber, čiji besprijekorni izgled potvrđuje djelotvornost istih. 

image
Shutterstock

Ako svome licu želite priuštiti dodatnu definiciju, zategnutost i face lift efekt poput onoga u Belle Hadid, ali bez filera i botoksa ili pak želite odgoditi neizbježno starenje kože i mišića lica, ove spravice bit će vam najbolji prijatelji. Vrijeme je da razmazite svoje lice i vašu skincare rutinu podignete na višu, luksuzniju razinu. Zaslužili ste.  

image
Shutterstock

A to nikad nije bilo jednostavnije. Na tržištu je prisutan širok spektar beauty alata čija uporaba ima različite rezultate, a s obzirom na to da se ova vrsta proizvoda ne može isprobati nego ju kupujete u skladu s vlastitim potrebama, dok su rezultati vidljivi tek nakon nekog vremena, ovdje možete pronaći sve bitne informacije o najpoznatijim alatima i saznati koji među njima je naš favorit. 

image

Roller / Olival

ROLER ZA LICE – Ovaj zanimljivi alat ima dvije strane - jednu užu, drugu širu, kako bi mogao prianjati svakoj crti lica. Proizvodi se uglavnom od zelenog žada ili ružičastog kvarca, a naša preporuka je da ga prije korištenja barem na kratko ubacite u frižider. Tehnika rolanja lica izvodi se pokretima prema gore i prema van, a najefektivniji je nakon stavljanja seruma, jer omogućava njegovu dublju penetraciju u kožu lica. Možete ga koristiti ujutro i navečer jer je dobar za rješavanje podbuhlosti lica i opuštanje facijalnih mišića, a ako vam i dalje nije dovoljno, računajte i na ujednačen ton kože lica, shvatite li rolanje ozbiljno.

image

Gua Sha / Olival

GUA SHA – Ovaj glatki kamen karakteristično oblih rubova koristio se za masažu lica još za vrijeme drevne Kine, a pokazao se izvrsnim alatom za naglašavanje kontura lica i danas, kada je neizostavan dio noćne rutine ljudi diljem svijeta. Sam prijevod riječi Gua Sha znači ” strugati pijesak”, što praktički i objašnjava postupak masaže ovim poludragim kamenom. Nakon što ste očistili lice i hidratizirali ga uljem ili serumom stvarajući ” slip” ili klizavu podlogu, kamenom se kratkim struganjem u smjeru prema gore masiraju dekolte, vrat, vilica, jagodice i na kraju čelo. Ovakav tretman povećava intenzitet cirkulacije u licu, opušta mišiće, a kada primijetite face lift efekt kojeg pruža, nećete se htjeti odvojiti od njega. Ovaj proizvod naš je favorit zbog svoje praktičnosti, učinkovitosti, ali i preslatkog izgleda koji uljepšava svaki beauty kutak.  

image

Derma roller / Kleem organics

DERMAROLLER – Sve popularniji među širom publikom, ovaj naizgled strašan alat pravi je saveznik u borbi protiv ožiljaka, bora, strija i znakova starenja kože. Roler sadrži više od 100 mikroiglica, kojima se preko lica prelazi u više smjerova, što stimulira stanice kože u obnovi epiderme i produkciji novog kolagena. Učestalost korištenja dermarollera ovisi o veličini njegovih iglica i osjetljivosti vašeg lica, ali ako ga koristite pravilno, rezultira debljom i čvršćom kožom koja je otpornija i puna mladolikog sjaja. Važno je napomenuti da do 48 sati nakon tretmana dermarollerom kožu trebate zaštititi od sunčevih zraka, kiselina i šminke. Vaše lice će vam biti zahvalno.  

image

Luna uređaj za čišćenje / Foreo

ELEKTRIČNI ČISTAČ - Osnova skincare znanja nalaže nam da je čisto lice kamen temeljac svake dobre rutine, a uz ovaj uređaj osim obaveze, čišćenje lica kod kuće postaje pravi tretman. Električni čistač temeljito odstranjuje nečistoće s lica pa se ne trebate bojati začepljenih pora, ostataka šminke i odumrlih stanica kože, a kako ne ostavlja lice suhim i iziritiranim, riječ je o dvostrukom dobitku. Uz ovo, uređaj svojim T- soničnim pulsacijama i vibracijama licu istovremeno uz čišćenje i masira lice, ostavljajući ga osvježenim i zategnutim, što je uvijek poželjno.   

image

UFO pametna maska / Foreo

  

SMART MASKA - Nekoć dostupne samo u ekskluzivnim beauty salonima, napretkom tehnologije ovi beauty alati sada su nam dostupni nadohvat ruke. Smart maske ili LED maske možete koristiti u bilo koje doba dana u borbi protiv dehidracije, neujednačenog tena i gubitka elasticiteta, a najbolje funkcionira u kombinaciji s klasičnom sheet maskom kojoj ubrzava djelovanje, davajući vam salonski ” wow” efekt, a štedeći vam dragocjeno vrijeme. U ovakve maske kunu se slavne ljepotice poput JLo, Victorie Beckham i Kourtney Kardashian, a možda je vrijeme da ju u obzir uzmete i Vi. 

19. travanj 2024 16:57