Overlay
za brzi Oporavak

Kako spasiti prirodne nokte nakon skidanja gela? Ovi savjeti će vam sigurno pomoći, a jedna stvar je ključna!

Piše Stil
Foto Shutterstock
7. svibnja 2021. - 13:27

Nokti prekriveni trajnim lakom praktični su, a oni s gelom sve su popularniji zbog toga što ne pucaju, ne morate ih sami puštati, a trenutno su u trendu različiti ukrasi i oblici. Međutim problem je što jednom kad počnete stavljati gel ili trajni lak, on isto tako relativno trajno uništava vaše prirodne nokte zbog čega postajete ovisni o njima.

Ako ste se odlučili ipak krenuti u vraćanje zdravlja vaših prirodnih noktiju jer su vam dosadili česti tretmani, ima načina kako ih možete ojačati sami u kućnoj radinosti.

1. Škarice u ruke

Prva i najteža stvar koju morate napraviti je odreći se duljine svojih noktiju. Podrežite nokte na najkraće moguće, sve do kože kako biste spriječili listanje i pucanje. Možda će vašim prirodnim noktima trebati dulje da izrastu, ali kada to postignete bit će zdravi i jači nego oni koje ste ošišali.

2. Prirodna kupka

Kako biste uštedjeli novac na skupim preparatima možete napraviti kupku od sastojaka koje imate kući. U zdjelicu ulijte toplu vodu, desetak kapi maslinovog ulja i iscijedite pola limuna. U tekući namačite nokte 10 do 15 minuta dva puta tjedno i za mjesec dana oni će se vidno ojačati i postati sjajni zahvaljujući mastima iz ulja i kiselini iz limunova soka.

3. Ulje za nokte

Ulja za nokte uvijek su dobar izbor ako želite imati što urednije zanoktice jer ih omekšavaju i čine lakšima za uklanjanje. Kod trajnoga laka i gela najbolje je što se ne trebate misliti oko zanoktica pa će vam ovo olakšati tranziciju. Uz to, ulje će ojačati nokte i već nakon par tjedana trebali bi se prestati listati, a do tada ih strpljivo režite.

4. Ojačivači noktiju

Serumi namijenjeni jačanju noktiju trebali bi ukloniti oštećenja noktiju i ubrzati njihov oporavak. Najčešće se radi o spoju hidratora i keratina ili kolagena, odnosno tvari koje su zaslužne za čvrstoću i elastičnost noktiju. Te proizvode koriste i profesionalci jer nakon njihova nanošenja bolje prianja i lak zbog čega traje duže.

5. Zdrava prehrana

Kao i u svemu ostalome, veliku ulogu u zdravlju noktiju igra pravilna prehrana. Iako njenim rezultatima treba najdulje da se počnu uočavati, oni isto tako i traju najdulje. Hrana koja sadrži omega-3 maske kiseline i biotin pomoći će ne samo u oporavku vaših noktiju već i kose. Navedeni sastojci se mogu kupiti i kao dodaci prehrani, ali da bi uistinu djelovali mora ih se koristiti redovito i ustrajno.

25. travanj 2024 03:55