Overlay
dokazuje instagram

Jeste li spremni na povratak neočekivanog odjevnog predmeta? Nosio ga je vaš djed, a sada ćete vi: ove sezone u điru su - puloveri

24. rujna 2020. - 15:34

Nakon što smo interijere ispšunili miljetićima, sobnim biljkama i starim foteljama, čini se da ćemo i ormare vratiti par desetljeća u prošlost. Retro je definitivno in. I drago nam je, posebno ako je riječ o povratku trapezica, boho košulja i stila kakav su njegovale dive poput Sophije Loren, Jane Birkin i Jane Fonde. No, evo nam je 'uskrsnuo' još jedan starinski trend. I to stilski pomalo upitan. Jeste li spremni na povratak pulovera?

Veste bez rukava, kakve je nosio vaš djed ili možda profesor iz fizike, a danas ih nose samo teeeški hipsteri, ove su sezone zalutale u žensku garderobu. Znamo da nam ne vjerujete, stoga donosimo dokaze s profila modnih influencerica, a pretražili smo i ponudu naših omiljenih trgovina i pogodite što nas je tamo dočekalo... Priznat ćemo ipak da smo našli i stvarno simpatične modele i da ćemo ih ipak nositi. Čini se da smo ipak podlegli ovom prilično začudnom trendu.

Prije nego vam predočimo instagram-dokaze, navest ćemo i nekoliko pravila za kombiniranje, kako biste (ipak) izgledali lijepo i u trendu. Zaboravite na gore spomenutog djeda ili profesora, prisjetite se kako je ovakve veste nosila Jackie iz Ludih sedamdesetih. Ženstveno, seksi i tako da naglašavaju figuru.

Kombinirala ih je sa suknjama midi dužine i čizmama ili pak samtericama trapez kroja, visokog struka. Look upotpunite spomenutim čizmama do koljena ili pak trenutno vrlo popularnim mokasinkama s glomaznim potplatom.

Usudite li se riskirati, nosite ih u stilu Chandlera iz prijatelja: birajte šire krojeve i sparite ih sa košuljama komotnijeg kroja, ravno krojenim trapericama te tenisicama ili ravnim cipelama. 

Ako vam se ovaj trend baš svidio, ne morate čekati da dođe vrijeme za duge rukave - slobodno ih nosite preko T-shirta ili košulje kratkih rukava, osobito ako su 'puf', i poigrajte se kombinacijama boja i uzoraka. A kad malo zahladi, osim na košulje možete ih nositi i na majice i dočlevite pa i na duge pletene haljine koje su također trenutno vrlo in. 

 A sad evo i primjera i ideja za kombiniranje s Instagrama.

15. travanj 2024 12:19