Overlay
french style

Inspiraciju za novu frizuru mnoge su žene ovog ljeta potražile na francuskim ulicama: ova inačica ‘boba‘ idealna je za vrele dane

Foto Shutterstock
23. srpnja 2020. - 16:58

Kada je u pitanju profinjen, a opušten stil, Francuskinje su idealne kandidatkinje za dijeljenje savjeta. Uvijek tako elegantne i izazovne, a opet tako ležerne i s dozom 'nije me briga' stava Francuskinje su svojim upečatljivim stilom iz sezone u sezonu inspiracija ženama diljem svijeta, a ovog ljeta njihove frizure ponovno su polazišna točka u kreiranju trendova.

Vapite li za promjenom frizure, evo ideje – nosi se 'francuski bob'.

Klasična frizura za Francuskinje, tzv. French bob, jednostavno ne odolijeva zubu vremena, a ovog je ljeta sve češće viđen i van pariških ulica, što i ne iznenađuje s obzirom da je riječ o frizuri koja dobro podnosi visoke temperature i iznimno je laka za održavanje. 

Za razliku od klasičnog 'boba' francuska verzija frizure nešto je kraća, točnije u razni usana ili brade, a kombinira se s gustim šiškama koje prekrivaju obrve. Za ovu frizuru specifičan je izražen volumen, koji se postiže načinom šišanja pa tek onda dodatnom stilizacijom. Naime, tehnika formiranja i stiliziranja  'francuskog boba' podrazumijeva razbarušen, ali ne i neuredan, stil, što znači da malo ciljane i odmjerene nepravilnosti u šišanju doprinosi ležernosti ove frizure.

Duljina 'francuskog bob' donekle je 'zacrtana' do brade, no ovisno o vašem obliku lica i strukturi kose i tu se možete malo poigrati. Najbolje od svega je što ovaj tip frizure dobro pristaje zaista svim tipovima kose, iako se najprirodnije sljubljuje s valovitom kosom koja već sama po sebi odiše volumenom. Za sve ostale tipove, izrazito tanku i ravnu ili jako kovrčavu kosu, predlažemo da se u ruke prepustite stručnjaku koji će znati kako postići francuski look na vašoj kosi.

Najveća prednost ove frizure zasigurno je njena dugotrajnost. Naime, zbog svoje duljine, francuska inačica bob frizure odlično će izgledati i ako koji mjesec preskočite odlazak kod frizera.

Želite li kompletno izgledati i osjećati se poput Parižanke, svoju novu frizuru iskombinirajte s crvenim ružem, retro mačkastim naočala, prugastim t-shirtom i trapericama klasičnog kroja ili omiljenom cvjetnom haljinom.

17. travanj 2024 17:34