Overlay
faca s instagrama

‘Bitan je stil, a ne brend‘: popričali smo s influencericom Mateom Miljan koja oduševljava stilom, ali i stavom. Jedan njen potez posebno nas veseli

Piše Tea Sumić Miletić
Foto Matea Miljan
25. srpnja 2021. - 21:00

Modna influencerica Matea Miljan odavno nam je među favoritima, a srca nam je do kraja osvojila prošlog ljeta kad je pozirala na plaži u pozi koja je otkrila neke male - a, ne, nećemo ih nazvati nesavršenostima, jer što je uopće savršenstvo? Nije uopće važno što je Matea otkrila i po čemu to odstupa od nametnutog ideala, bitno je da fotografije koje ju prikazuju takvu kakva je namjerno nije digitalno obradila prije objave. Dio javnosti zbog toga ju je, međutim, kritizirao. Godinu dana nakon cijele priče javili smo joj se s nizom pitanja usmjerenih prvenstveno prema modi, no nismo odoljeli da je za početak ne priupitamo za komentar cijele strke koja je nastala jer se Matea usudila pokazati au naturel.

- Fotografija je izazvala veliku reakciju među publikom, a realno takve fotografije uopće ne bi trebale izazivati toliko pažnje, trebale bi biti nešto sasvim normalno. Nema potrebe da se sramimo sebe i svog izgleda, već da pokažemo da se volimo takve kakve jesmo i sa svim svojim manama i vrlinama. Bojim se da mlađe generacije imaju krivu samopredodžbu ljepote i to bih voljela promijeniti. Osobno, ne osjećam se lošije ako objavim takvu fotografiju jer sam takva 0-24. 

Bez obzira na cijelu tu priču, po našem ste sudu u sjajnoj formi. Kako je održavate?

- Prije svega za moju liniju je zaslužna genetika jer ja gotovo svakodnevno jedem pizzu, junk food, slatkiše i ostale gluposti. Nedavno sam počela i vježbati no čisto zbog toga što se želim osjećati bolje. Puno vremena provedem ispred računala i malo se krećem što se onda odrazi na moje zdravlje. 

image
Matea Miljan

 Koliko već dugo imate ovaj profil i koliko mu pažnje i rada posvećujete?

- Ajme, iskreno morala bih pogledati kada sam ga otvorila. Intenzivno na njemu radim redovito zadnje tri godine, posvećujem mu puno pažnje i vremena. Iz svake fotografije ili videa stoji trud i vrijeme, a prije svega i kreativnost. Kako sam najviše bazirana na proizvodnju video sadržaja to je poprilično dugačak proces koji zahtjeva i određenu opremu i znanje. Pokušavam tu zadržati kvalitetu i svojim Reelsima pokazati i sebi i drugima da se uvijek može više. 

Od kad ste zainteresirani za modu i koji vas stilovi najviše privlače?

- Ljubav za modom počela je još u nižim razredima osnovne škole. Uvijek sam voljela kombinirati neobične kombinacije, a često sam se na putu do škole presvlačila. Sve se nastavilo kroz srednju školu i faks kada sam si povremeno šivala odjeću, a onda sam ljubav prebacila na blog koji danas više nije aktivan, ali zato jesu ostale društvene mreže. 

 Što vas nadahnjuje na sklapanje outfita?

- Boje, obožavam boje i uglavnom sve moje kombinacije su upravo takve. Naravno, nekada me motivira vrijeme ili događaj, ali uglavnom se vodim nekim svojim osjećajem i nosim ono što mi je na prvu zapelo za oko. 

 Što bi se našlo u vašoj kapsulnoj kolekciji iz snova? 

- Uf, ovo je malo teže pitanje za mene, ali suzit ćemo izbor na traperice. 

image
Matea Miljan

Koje modne brendove najviše cijenite?

- Ne razmišljam puno o modnim brendovima, meni je jednako je li nešto s placa za 50 kuna ili iz neke trgovine. Vodim se isključivo onim što je meni lijepo i što je moj stil, a nikako ne brendovima. Naravno, treba cijeniti domaći rad i proizvodnju jer je kvaliteta sigurno daleko veća, ali brend niti cijena ne mogu sagraditi vaš stil, ako ga nemate, kao što ne mogu niti neće povećati vašu vrijednost jer bi to bile iskrivljene vrijednosti. 

Što prevladava u vašoj garderobi i postoji li komad odjeće bez kojeg nigdje ne biste otputovali?

- Imam jako puno haljina i one su mi najdraže. Samo ih navučem na sebe i već sve izgleda top. Na putovanje uvijek nosim trapke i haljinu. 

Pratite Stil i na Instagramu!

17. travanj 2024 16:06