Overlay
Skroz lako

Što je sladoled bez preljeva? Isprobali smo recept za potpuno drugačiji dodatak ljetnoj slastici, volite li iznenađenja, samo navalite!

Foto Shutterstock
3. kolovoza 2020. - 12:32

Što je sladoled bez preljeva?

Složit će se i oni čija ovo nije omiljena slastica da kugla bez hrskave opne od čokolade gotovo da i nema smisla. No zasićeni svim mogućim vrstama slatkih "umaka" na bazi kakaa koji obogaćuju iskustvo jedenja sladoleda, iznenadio nas je prijedlog tako atraktivan da ga je bilo nemoguće preskočiti.

Pa smo ga i sami isprobali. Onima koji ne vole slatko-slanu kombinaciju okusa preporučit ćemo da ovaj recept ipak zaobiđu, ali zato onima koji vole iznenađenja u zdjelici imamo samo jednu riječ za poručiti. Navalite.

Jer priprema preljeva od kikiriki maslaca je nevjerojatno lagana, brza i nimalo komplicirana, a rezultat nadmašuje sve očekivano. Recept je podijeljen na Instagram profilu NYT Cooking, a sastoji se od tri sastojka:

- maslac od kikirikija

- kokosovo ulje

- sol

Savjetovali bismo, ako ćete slijediti njihove upute, da prepolovite količinu kokosova ulja, ali i soli. Za početak, no smjesu možete u svakome trenutku kušati i dodati sastojaka po želji. Prema uputama, treba pomiješati pola šalice kikiriki maslaca s četvrtinom šalice kokosova ulja, no iako ovaj način garantira hrskavu teksturu, okus je dosta jak.

Ne morate koristiti mikrovalnu pećnicu, možete na štednjaku zagrijati sastojke. Nakon što se sve sjedinilo, dodajte prstohvat soli, dobro promiješajte i pustite da se ohladi oko 10 minuta. Ukoliko koristite kikiriki maslac koji je sam po sebi dosta slan, možete prekočiti ovaj treći sastojak. 

Još par napomena za kraj:

- sladoled mora biti potpuno smrznut kako biste postigli stvaranje hrskave opne

- ne pretjerujte s preljevom, okusom je dosta jak (znamo za sljedeći put)

- možete koristiti glatki i hrskavi maslac od kikirikija

image
Privatni album
15. travanj 2024 12:01