Overlay
Ideja za izlet

Slikovita uvala s tirkiznoplavim morem: Hvar ima skriveni dragulj vrijedan otkrivanja, ova je plaža itekako vrijedna puta na otok

Piše Stil
Foto Romana Tomljanović/The Nomad Life
19. kolovoza 2020. - 13:30

Volite li, poput nas, proučavati Instagram u potrazi za skrivenim uvalama i plažama vrijednim otkrivanja, možda ste već naletjeli na ovu ljepoticu. Nalazi se na južnoj obali Hvara, tek oko 8 kilometara istočno od grada Hvara.

Uvala Dubovica nešto je teže pristupačna - u nju se silazi strmom kozjom stazom - no, trud se, ipak, itekako isplati, u što ćete se uvjeriti čim ugledate slikovito žalo i tirkiznoplavo more... 

Osim uživanja u čarima mora, prirodnog žala i slikovite prirode, u Dubovici se možete zabaviti proučavanjem zanimljivih građevina među kojima su ladanjska kuća obitelji Kasandrić koja datira s prijelaza 18. u 19. stoljeće i crkvica  sv. Stjepana koju je početkom 17. st. sagradio hvarski kanonik don Andrija Bartučević, zbog kojih je uvala pod posebnom zaštitom.

A nije na odmet spomenuti ni da se u njoj nalaze i vila za odmor te konoba koja u ponudi ima svježe ulovljenu ribu i domaće vino. 

 

19. travanj 2024 21:40