Overlay
isprobajte!

Slatki zalogaji puni proteina: za domaće karamele trebaju vam samo tri sastojka, a gotove su za desetak minuta, teško ćete naći jednostavniji recept!

Piše Stil
Foto Shutterstock
18. studenog 2020. - 15:34

Postoji li išta gore od trenutka u kojemu shvatite da ste se, željni kupovine nešto manjeg konfekcijskog broja, riješili svih slatkiša koje ste ikad imali u kući? Kišno je popodne, nema šanse da zbog jedne čokolade idete u trgovinu, a kuhinjski ormarići zjape prazni.

Nema keksića, nema čokolade, o čokoladnim namazima nećemo ni govoriti. 

Prije nego dignete ruke od svega i potonete u raspoloženje koje bi preslikavalo tmurne oblake, provjerite imate li nekim čudom u kući ova tri sastojka - maslac od kikirikija, obični maslac i šećer u prahu. Imate? Onda sigurno imate i desetak minuta vremena koliko vam treba za pripremu ovih domaćih karamela.

Peanut butter fudge slasni su zalogajčići puni proteina koje možete napraviti u kalupima za muffine, ali i onima u kojima pravite led. Ako nisu silikonski, pobrinite se da se karamelice ne zalijepe. Možete smjesu raširiti i po najobičnijoj tepsiji, kao i kalupu za kruh. Recept smo pronašli ovdje, a ide ovako:

Karamelice od kikirikija

Sastojci

- 300 grama maslaca

- 300 grama maslaca od kikirikija

- prstohvat soli

- par kapi ekstrakta vanilije (po želji)

- 500 grama šećera u prahu

Priprema

Ova količina dovoljna je za posudu dimenzija 20x25 centimetara, a daje oko 100 karamelica. Količinu, naravno možete i prepoloviti.

Na štednjaku otopite maslac i pomiješajte ga s maslacem od kikirikija, pričekajte dok smjesa ne zavri i odmaknite s vatre. Dodajte sol i ekstrakt vanilije. Dodajte (prosijani) šećer u prahu i gustu smjesu prebacite na prethodno namašćen lim. Izravno na karamele stavite plastičnu foliju i sve prebacite u hladnjak. Nakon sat vremena možete rezati karamele, koje će u hladnjaku potrajati i do mjesec dana.

19. travanj 2024 01:43