Overlay
je li moguće!?

Nije šala, splitska gelaterija ima sladoled kakav nećete pronaći nigdje na svijetu: jeste li dovoljno hrabri za probati ovaj okus? Evo kakve su reakcije posjetitelja

Piše T.S.M.
16. srpnja 2022. - 11:53

Mnogi grintaju da je turistička ponuda Splita jednolična i da se svela na burgere, preskupi sladoled i koktele od litre. I nije da su baš skroz u krivu, ali nisu ni pošteni prema onima koji se trude dati joj dozu prepoznatljivosti. A takvima vrijedi odati priznanje, čak i kad je riječ o ideji koja će vas prije dobro nasmijati nego navesti da kušate kako je ispala u izvedbi. Upravo takva ideja pala je napamet ekipi iz gelaterije Bili san (iste one koja je prošloga ljeta oduševila naš žiri koji smo u suradnji s Only Food And Horses poslali u potragu za najboljim sladoledom u Splitu).

Sladoledarnica smještena nadomak Marmontove ulice u svoju je ponudu uvrstila okus koji ćete teško pronaći igdje drugdje. Provjerili smo, nema ga na niti jednom od brojnih popisa najluđih okusa sladoleda na svijetu, pa čak ni u gelaterijama s vrlo liberalnim odnosom prema sastojcima, poput onih u Tokiju koje nude sladoled od sipe, lignje, hobotnice i kravljeg jezika do onih u New Yorku, San Franciscu i Portlandu koje nude sladolede od kamenica, cikle, puretine i pizze. Bili san, za razliku od spomenutih, nudi, vjerovali ili ne, sladoled od piletine. Sudeći po garnirungu, pohane. Morali smo ih pitati kako im je tako nešto uopće palo napamet...  

- Naš mladi meštar je zaželio napraviti okus koji nema nitko na svijetu i sam je izmislio formulu za sladoled od piletine - ponosno nam tipkaju iz sladoledarnice pa ih pitamo kakvog je okusa ta kontroverzna novitada.

- Je li uopće sladak?

- Hahaha, a okus je zanimljiv, malo je slano -  smiju se u Bilom snu, a njihova nas objašnjenja podsjećaju onaj stari vic u kojem Mujo pita Hasu kakav je ananas. Ko kruška, pa ni nalik...

- Pa što kažu posjetitelji, kakve su im reakcije?

- Hahaha, a svakakve, neki kažu da je fenomenalan, neki kažu "A, ono, okej je", a ima ih koji priznaju da ga ne mogu pojest' - iskreno će inovativna ekipa iz splitske gelaterije pa nas poziva da dođemo probati novi adut iz njihove ponude. 

Još skupljamo hrabrost.

15. travanj 2024 11:38