Overlay
Jednostavan i brz

Ljeto miriše na Piña coladu: znate li kako od samo 5 sastojaka smutiti omiljeni koktel? Jamie Oliver donosi recept

Piše Stil
Foto Shutterstock
19. srpnja 2020. - 20:49

Dovršite rečenicu: Ljeto miriše na...

Pokošenu travu, kremu za sunčanje, more i školjke, breskve? Kokos i ananas? E, ova posljednja kombinacija čini jedan od najpoplarnijih ljetnih koktela, onaj bez kojeg ljetovanje i nije baš potpuno. Kad sunce lagano zađe iza otoka, a njegov miris preplavi plažni kafić u kojemu ispijate zadnju kavu u danu, znate da je došla sezona potpunog opuštanja. I vrijeme da naručite jednu Piña coladu.

A za sve one koji pak rade i o godišnjem odmoru mogu samo maštati, donosimo recept koji će ih lansirati, iako samo u mislima, na jedno ovakvo mjesto. Piña colada na balkonu, dok se još niste presvukli iz odjeće za posao, još je uvijek Piña colada.

Gusti koktel pun okusa uz to sadrži i dozu voća, možete se tješiti dok sastojke stavljate u blender. Recept koji je možda najjednostavniji koji smo dosad vidjeli, podijelio je celebrity chef Jamie Oliver na svome Instagramu, kao odu ljetu i svemu ljetnome. 

Trebat će vam:

- 70 grama svježeg ananasa

- 1 žličica šećera

- 1 žlica kondenziranog kokosovog mlijeka

- 50 mL bijelog ruma

- 50 mL soka od ananasa

- šaka leda

Sastojke stavite u blender redom kojim su nabrojani i pulsirajte nekoliko puta dok se sve dobro ne izmiješa. Ukrasite kriškom ananasa i naranče.

18. travanj 2024 17:12