Overlay
tako je najslađe

Kako sladoled dovesti na savršenu temperaturu za najbolje kuglice: ne lomite žlice, imamo formulu, a vi izgovor za jesti ga iz kutije

Piše Stil
Foto Giphy
4. kolovoza 2020. - 20:29

Možda i niste perfekcionist koji traži da mu kuglica sladoleda bude savršeno poslužena, ali priznajte, uživanje u ovoj omiljenoj ljetnoj slastici svakako spada u posebnu kategoriju.

Unutar koje je gotovo podjednaki gušt izvaliti se pred dobrim programom sa zdjelicom sladoleda, kao i navaliti na njega onako s nogu, nakon što se umorni vratite kući iz supermarketa. Pa iako vas ukućani vjerojatno zbog toga znaju prekoriti, donosimo vam argumegt kojim ćete uzvratiti sljedeći put kad pokleknete i zagrabite svoju porciju.

image
Giphy

Sladoled se, naime, savršeno otapa upravo kada u sredini nedostaje nekoliko kuglica. 

Istraživanja su, vjerovali ili ne, provedena na ovu temu, a predmet proučavanja bila je kantica popularnog Ben & Jerry's sladoleda. 

Ispalo je da, ukoliko želite poslužiti savršenu kuglicu sladoleda, ne biste trebali uzeti kuglu izravno iz zamrzivača.

Ali, isto tako nije najbolji način tek izvaditi "kanticu" na kuhinjsku plohu, na sobnu temperaturu. Pokazalo se da se gornji dio sladoleda tako prebrzo otapa, a donji ostaje smrznut.

Najbolji savjet koji Cook's illustrated donosi je ostaviti sladoled na pola sata u hladnjaku, a potom ga poslužiti. Ili pak odvaditi nekoliko kuglica iz sredine, da se slastica ravnomjernije otapa. 

Genijalan izgovor kad sljedeći put krenete grabiti žlicom iz sredine posude... A tako je i najslađe.

19. travanj 2024 07:49