Overlay
sočni plodovi

Jedan je od simbola jeseni u Dalmaciji, tako neodoljiva da ju vrijedi sačuvati za kasnije: napravite marmeladu od mandarina, recept je dječja igra!

Piše Tea Sumić Miletić
Foto Soleil Noir/AFP
13. studenog 2020. - 09:17

Sezona mandarina u punom je jekui planiramo u njima uživati koliko god možemo. Pune su vitamina C, savršena su priručna  marenda ili brzinsko osvježenje. A kad im sezona prođe, žalit ćemo što nismo pojeli još koju. Osim ako ne napravimo marmeladu. A to je lako kao dječja igra! Evo vam jednostavnog recepta.

Marmelada od mandarina

Sastojci:

1 kilogram mandarina

1 limun

400 grama šećera

Priprema:

Po mogućnosti koristite neprskane mandarine i limun, budući da će vam za izradu marmelade biti potrebna i kora. Ogulite voće, a koru prokuhajte nekoliko puta, svaki put mijenjajući vodu. Potom je narežite i dodajte mandarinama i limunu, a smjesi dodajte i šećer.

Sve stavite kuhati u većem loncu, a kada zakuha, smanjite temperaturu. Kuhajte između 50 minuta i sat vremena na laganoj vatri, svakih desetak minuta miješajući smjesu. Kad je gotova, ulijte je u vruće staklenke (iz pećnice), zatvorite i jednom kad se ohlade, čuvajte u hladnjaku.

18. travanj 2024 07:02