Overlay
Pjesma i ples

Uskoro stiže nova verzija kultnog mjuzikla ‘West Side Story‘ u režiji Stevena Spielberga: mi smo se zaljubili već u trailer

Piše Stil
Foto IMDB
4. svibnja 2021. - 11:09

Na ovogodišnjoj dodjeli Oscara po prvi put je prikazan trailer za novu verziju 'Priče sa zapadne strane', kultnog brodvejskog mjuzikla iz 1957. Novi film režira Steven Spielberg, a ako je suditi po onome što smo vidjeli u foršpanu, mjesta za uzbuđenje svakako ima.

Iako se Spielberg bavio mnoštvom žanrova od avanturističkih filmova do znanstvene fantastike, ovo će biti redateljev prvi mjuzikl. Ansel Elgort i Rachel Zegler igraju tinejdžere Tonyja i Mariju, koji se unatoč tome što su povezani sa suparničkim uličnim bandama, Jetsima i Sharksima, naposljetku zaljube. U filmu će glumiti i Ariana DeBose, David Alvarez, Mike Faist, Corey Stoll i Brian d’Arcy James.

Adaptacija 'West Side Storyja' iz 1961. godine osvojila je ukupno 10 Oscara, uključujući onaj za najbolji film, čime se nalazi na četvrtom mjestu iza 'Gospodara prstenova: Povratak kralja', 'Titanica' i 'Ben-Hura' koji su dobili po 11 nagrada svaki. Scenarij za Spielbergovu verziju napisao je Tony Kushner s kojim je i ranije surađivao na 'Lincolnu', a navodno se više drži originalnog broadwayskog scenarija od filma iz 1961.

Rita Moreno koja je igrala Anite u prvom filmu imat će sporednu ulogu, a u foršpanu je se može čuti kako pjeva. U intervjuu je rekla kako je njena uloga ozbiljna, a navodno će glumiti Valentinu, inspiriranu likom Tonyjevog šefa Doca iz predstave i filma iz '61. Rekla je kako joj je bio pravi užitak raditi sa Spielbergom jer u posao unosi dječju zanesenost.

Premijera filma odgođena je za cijelu godinu, tako da će u kina diljem svijet film stići 10. prosinca 2021.

25. travanj 2024 09:07