Overlay
još malo...

Ne možete u kino, ali možete premijernio uživati u hitu kojem predviđaju Oscara: na Netflix stiže film koji je već osvojio kritičare, jedva ga čekamo!

Piše Tea Sumić Miletić
Foto IMDb
15. prosinca 2020. - 09:02

Za vikend, nažalost, ne možete u kino, ali možete upaliti Netflix i premijerno pogledati film koji bi bio vrijedan odlaska u kino. Kako smo vam već najavili, 18. prosinca počinje se prikazivati film o legendarnoj Ma Rainey, jednoj od najranijih afroameričkih profesionalnih blues pjevačica i jednoj od prvih među njima čiji je glas snimljen na ploču. "Majka bluesa" bila je poznata po moćnim vokalnim sposobnostima, energičnoj dispoziciji, veličanstvenom fraziranju i osobitom, vrlo emotivnom stilu pjevanja, ali osim njene zadivljujuće vještine pažnju je privlačio i Raineyin život, o kojem je, pored ostalog, napisana i drama na temelju koje je snimljen ovaj film.

Film u kojem glume Viola Davis, Glynn Turman, Colman Domino, Michael Potts te pokojni Chadwick Boseman kojemu je to bila posljednja uloga, već je dobio sjajne kritike, a Washington Post ga je nedavno jako ishvalio, s posebnim naglaskom na Davisičinu izvedbu. U uglednom listu uvjereni su da će glumica za ovu ulogu dobiti Zlatni globus, a mnogi smatraju da joj se smiješi i Oscar te da bi ova filmska priča mogla zaraditi još nekoliko prestižnih zlatnih kipića.

Radnja filma  "Ma Rainey’s Black Bottom" nas vodi u glazbeni studio u kojem Rainey snima pjesmu s bendom. Dok Ma vodi svoju borbu s menadžerom koji želi preuzeti potpunu kontrolu na njezinom glazbom, trubač Levee (Boseman) ima svoje planove za put prema vrhu glazbene industrije. Među glazbenicima buja napetost, ispreplićući se s pitanjima rase, identiteta, nadmoći i industrije koja vlada glazbenicima...

19. travanj 2024 11:29