Overlay
Novi trend

Dok očajavate što ste propustili posjet frizeru, ovaj pokret kupi milijune sljedbenika: sijedu kosu nose i poznate žene, nikad nije izgledala bolje

Foto Shutterstock
7. srpnja 2020. - 16:04

Ne znamo je li na to utjecala "karantena" u kojoj smo se našli, je li ionako zahuktao pokret razvijanja pozitivnog stava prema svom prirodnom tijelu dodatno potaknula izolacija, ali ovog ljeta #nofilter nije samo prazna fraza.

Bez filtera ne podrazumijeva više ni samo njihov savršen manjak, već i potpuno odsutstvo šminke, pa čak i onih dodataka bez kojih prije karantene nismo mogli zamisliti život. Priznajte, jeste li barem jednom u životu očajavali pred ogledalom što vam je izrast pretjerano vidljiv? Što ste preskočili jedan odlazak u frizera?

Ne znamo za vas, ali mi smo ih posljednjih mjeseci preskočili i nekoliko. Čini se da nismo jedini, jer pokret koji se na društvenim mrežama počeo neobuzdano širiti veliča upravo prirodnost u svoj svojoj ljepoti. A ona uključuje i sijedu kosu.

Hashtag #greyhair okupio je oko 2 milijuna onih koji nose sijede u potpunosti ili se pak ne libe pokazati koju srebrnkastu vlas u inače obojanoj kosi. Pokretu su se priključile i poznate žene poput Demi Moore, Kate Middleton i Katie Holmes, a tu su i brojne influencerice koje svojim nastojanjima kontinuirano rastežu kalupe ljepote kakvu je znamo danas.

Uostalom, ako se prosijedi muškarci nazivaju često "markantnima", zašto isto ne bi vrijedilo za žene?

Pionirke ovog pokreta i više su nego markantne, njihova prirodna ljepota razbila je i jedan od zadnjih tabua kad je ona "klasična" u pitanju. Prirodne i dotjerane, nose sijede i dokazuju svakom novom objavom da ih njihov odabir ne sprječava da zasjaju u punini.

Jedna od prvih koja se odlučila na to je Diane Keaton, a i naša poznata plus age manekenka Zvončica Vucković u ovoj je grupi odvažnih. I to prije nego što je bilo popularno. Bez obzira na godine, dakako, pokretu su se priključile žene od kasnih 20-ih i 30-ih koje pišu kako im je prihvaćanje sijede, srebrnkaste i bijele kose značajno umanjilo potrebu za bojanjem izrasta i olakšalo život.

image
Arhiva/Darko Tomaš/Hanza Media

Ako vam je bojanje postalo prevelika tlaka, pronađite inspiraciju u ovim damama. Ovog ljeta, samo prirodno!

19. travanj 2024 00:03