StoryEditorOCM
Više od sportašokantna ispovijest

Bivši vratar Liverpoola dugo je skrivao svoju mračnu tajnu, razmišljao je i o samoubojstvu: ‘Nikome to ne bih poželio‘

Piše Sport SD
16. studenog 2023. - 12:59

Bivši engleski nogometni vratar Chris Kirkland (42) otvorio je dušu i otkrio javnosti svoju borbu protiv ovisnosti. Deset godina je skrivao ovisnost prije nego što je potražio pomoć i otišao na odvikavanje. Analgetici su mu uništili život, a tramadol je bio njegov najčešći izbor u borbi protiv bolova.

- Kada sam otišao na odvikavanje, saznao sam da uzimam ekvivalent šest doza heroina dnevno. To je zla droga, skoro me je ubila. U početku imate dobar osjećaj. Koristio sam ga protiv bolova, ali i za anksioznost. Poslije tri mjeseca znao sam da sam u nevolji, psihički me totalno poremetilo.

Kirkland je čak u jednom trenutku u razmišljao o samoubojstvu, ali pomisao na obitelj odvratilo ga je od tog čina.

- Bilo je to za vrijeme priprema u Portugalu 2016. godine (igrao je tada za Bury). Stajao sam na krovu i razmišljao o samoubojstvu. Htio sam skočiti, ali sam osjetio kako me moja supruga i kćerka vuku nazad.

image
AFP

Otkrio je Kirkland kako njegova obitelj nije imala pojma s kakvim demonima se bori:

- Mislio sam da nikada neću postati ovisnik. Žena nije ništa znala, tablete sam skrivao u autu, nosio ih na trening.

O odvikavanju je kazao:

- Nikome ne bih poželio tih sedam, osam dana. Halucinacije, znojenje, hladnoća, povraćanje, bolovi i grčevi po cijelom tijelu. Supruga je bila u susjednoj sobi i često je dolazila i provjeravala dišem li pravilno.

Kirkland je karijeru počeo u Coventry Cityju, a još je igrao za Liverpool, WBA, Wigan Athletic, Leicester City, Doncaster Rovers, Sheffield Wednesday, Preston North End i Bury. Za englesku reprezentaciju upisao je jedan nastup.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 01:54